Kontakta oss

INRIKES

Alex Bengtsson toksågar LO-ledningen: ”Är ni helt jävla dumma i huvudet?”

Publicerat

den

SOCIALDEMOKRATIN| När LO gick ut och krävde ännu stramare invandringspolitik har kritiken mot förbundet varit omfattande över hela Sverige. En av de som har reagerat är Tillsammansskapets ordförande Alex Bengtsson som ställer sig frågan om LO är ute efter att splittra arbetarklassen.

Gårdagens LO-utspel har redan sågats av en statsvetare som menar att LO-ledningen inte ens kan göra skillnad mellan invandring och flyktingmottagande. En annan person som har reagerat kraftigt över LO:s högerpopulistiska uttalande är Tillsammansskapets ordförande Alex Bengtsson. I en rykande färsk bloggpost jämför Bengtsson LO-ledningen med Donald Trump och den nya elitens politiska fulspel.
Förutom det frågar han även LO-ledningen rakt ut om de är dumma i huvudet.

 

”Gränserna till Sverige är sedan förra hösten redan stängda. Och till Europa. Men en debattartikel ’Sverige måste återgå till en reglerad invandringspolitik’ kanske stoppar sosseflödet till extremhögern? Ursäkta, men är ni helt jävla dumma i huvudet?

Det LO gör i detta nu är att bekräfta extremhögerns världsbild. Ni häller på bensin på en eld som redan har startat. På kort sikt kanske det hindrar några S-väljare att gå till SD. Men på lång sikt är det förödande. Den här retoriken, världsbilden och i slutändan människosynen sipprar ner på våra arbetsplatser, skolor och bostadsområden.

Ni ville motverka splittring – ni får än mer splittring.”

 

”LO-ledningen skiter i sina medlemmar”

När Aktuellt Fokus talar med Alex Bengtsson säger han att LO-ledningen spär på motsättningar mellan arbetare och att LO:s ledning borde bete sig som folk.

Hur ser du på LO-ledningens utspel

– Ett lågvattenmärke som saknar motstycke. I en tid när klyftorna mellan fattig och rik i Sverige ökar dramatiskt på sina håll väljer alltså LO:s ledning att spä på motsättningar mellan arbetare. Det är djupt tragiskt.

På vilket sätt menar du att de splittrar arbetarklassen?

– Den svenska arbetarklassen har sina släktingar sittandes i flyktingläger i fascisten Erdogans Turkiet, i Assadregimens våld i Syrien och jagade av terrorister i länder som Afghanistan och Somalia. Istället för att visa dessa arbetare solidaritet väljer att LO-ledningen trycka på för att dom inte ska få komma hit samtidigt som Sverige aldrig varit rikare och den svenska överklassen badar i bidrag. Jag kan inte tolka på annat sätt än att LO-ledningen skiter i sina medlemmar som inte heter typ Thorwaldsson i efternamn.

Vad tycker du att LO-ledningen borde göra?

– Bete sig som folk, slänga sin debattartikel i papperskorgen, göra om och göra rätt och be den svenska arbetarklassen om ursäkt.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se