Kontakta oss

INRIKES

Utredare vid Liberalernas riksdagskansli: Antirasister är extremister!

Publicerat

den

larsgranath
STOCKHOLM/SOLNA| Den liberala utredaren Lars Granath anser att antirasism är synonymt med vänsterextremism. Det skriver han på mikrobloggen Twitter med anledning av att Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) vägrar att kalla sig för antirasister.

Liberalen Lars Granath har ett gediget CV inom det politiska etablissemanget. För närvarande är han bland annat ledamot i Solna kommuns Kompetensämnd och arbetar som utredare vid Liberalernas parti- och riksdagskansli. När den liberala utredaren kommenterar nyheten om att Centerns ungdomsförbund vägrar kalla sig för antirasister så gör han det med en hyllningstweet. ”Bra CUF” skriver Granath och drar sedan fram de systemtrognas ”vänsterextremist”-kort.

Enligt Lars Granath är antirasister endast ett annat ord för olika former av kommunister. Granath syftar tyvärr inte på kommunismens positiva jämlikhetslära, istället drar Lars Granath den intellektuella tankevurpan att antirasister är så kallade ”vänsterextremister”. En åsikt som är vanlig bland konservativa och fascister. Tidigare har bland annat SD-toppen Erik Almqvist påstått att FN:s flyktingorgan UNHCR är en vänsterextrem organisation.

”Bra CUF. Antirasister är nämligen numera samlingsnamnet för allsköns kommunister och andra vänsterextremister.” skriver den liberala utredaren vid riksdagskansliet.

De senaste åren har yttrandefriheten och mötesfriheten inskränks för antirasister och antifascister. Exempelvis har polisen getts order om att ingripa mot människor som har vänt sina ryggar mot rasistiska politiker. Från partipolitiskt håll har även Svenska Kyrkan och solidaritetsaktivister anklagats för ”extremism” av systemtrogna politiker.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se