Kontakta oss

INRIKES

Vägen till att jobba hemifrån

Publicerat

den

Många ser det som drömmen att få jobba hemifrån och styra över sina egna arbetstider. En del jobbar bättre på kvällen och har svårt att vara på topp klockan 8 på morgonen. Andra bor på landsbygden, långt ifrån arbetsmöjligheterna, och vill inte flytta till storstäderna. Känner du igen dig? Det finns flera vägar till hemmakontoret, här nedan presenteras några.

Prata med chefen

Du kanske blir förvånad hur tillmötesgående chefen kan vara på ditt nuvarande jobb. Om ditt jobb går att sköta hemifrån gäller det att vässa argumenten varför du ska få testa att göra det. Kom förberedd med argument och förslag på arbetssätt. Föreslå en testperiod eller att du jobbar hemifrån två dagar i veckan.

Arbeta interimt

Via Brightmill kan personer med chefserfarenhet få hjälp att hitta visstidsanställningar inom flera olika branscher. När du arbetar under kortvariga projekt finns det ibland möjlighet att göra majoriteten av jobbet hemifrån, du är trots allt bara en temporär medarbetare som senare ska gå vidare till nästa uppdrag. Det finns så klart även tjänster som riktar specifikt till de som vill jobba på distans, dock är det många som är lågavlönade såsom skribenter och telefonförsäljare.

 

Alternativt kan du vara sparsam med pengarna och ta pauser i arbetet. Jobba i några månader och ta två månader ledigt innan du accepterar nästa uppdrag!

Starta eget

Bygg upp ditt eget företag i hemmet. Det krävs en bra affärsidé och hårt arbete när du vill starta eget men övertidstimmarna känns lättare när du gör dem i hemmet. Du är nära till hands för att natta barnen eller ta en paus för middag med partner. Det här stället också krav på att företaget går att styra från hemmet. Ska du starta en e-handel behöver du exempelvis utrymme för lagervaror och paketering

I samarbete med Brightmill
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons