Kontakta oss

INRIKES

Våldsbejakande SD-kvinna spred rasistiskt hat mot barn

Publicerat

den

Eva Lundberg från Lund - Faksimil Facebook

INRIKES   Skrev ”jävla blatteunge” om barn som sålde majblommor och ”skott i pannan” på en fackrepresentant. Här är SD-politikern Eva Lundberg

När tolvåriga Murhaf Hamid från Glimåkra i Östra Göinge kommun, hade sålt majblommor för över 220 000 kronor gjorde tidningen Sydsvenskan ett reportage om bedriften. Nyheten fick snabbt spridning på sociala medier. På Twitter kommenterade Maria Falk från SD Örebro nyheten med orden, ”Han har väl sålt till alla sina släktingar här i Sverige.”.

”jävla blatteunge”

Maria Falk fick snabbt medhåll av sin partikamrat, Eva Lundberg från Sverigedemokraterna i Lund som vräkte ur sig rasistiskt hat mot pojken. I en numera borttagen kommentar kallade hon pojken för ”jävla blatteunge”. I tweeten förklarade hon även att det borde hade varit vit och svensk på bild istället för ett barn som är svart.

”Och varför en jävla blatteunge .. skulle vara en vit och en svensk på bild .. jävligt trött på all reklam också med bara negrar och hucklekärringar ..”, skrev Eva Lundberg på Twitter.

Här är det numera raderade Twitterinlägget. Faksimil Twitter.

”Skott i pannan”

På Twitter har Eva Lundberg även publicerat en serie inlägg som kan tolkas som mordhot och våldsuppmaningar mot bland annat fackliga företrädare. Under måndagen publicerade hon ett våldsbejakande inlägg om ”skott i pannan” på den 66-åriga barnskötaren Loan Sundman från Kommunal i Stockholm.

”Obehagligt”

På grund av sin tidigare tid som frilansjournalist, då Loan Sundman granskade den våldsbejakande högerextremismen, har hon tvingats leva under konstanta mordhot. För ett par år sedan skickade någon ett okänt pulver till henne vilket ledde till att hennes bostad fick utrymmas. Nyligen upptäckte hon att en välkänd högerextremist med förflutet i den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen stod och filmade rakt in i hennes hem.

– Det är högst obehagligt att behöva se sådana inlägg. Jag fattar inte hur hon orkar vara så hatisk men obehagligt är det, säger Loan Sundman till Aktuellt Fokus.

– Jag får se hur jag går vidare med det här.

Aktuellt Fokus har sökt Eva Lundberg för en kommentar.

Sverigedemokraterna uppger att partiet inte står bakom Eva Lundbergs twittrande.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se