Kontakta oss

UTRIKES

Världskänd lögnhals lämnar Fox News

Publicerat

den

Tucker Carlson

USA Den världskända högerprofilen Tucker Carlson har lämnat Fox News. Beskedet kommer bara efter högerkanalens lögner lett till att kanalen förlorar över åtta miljarder kronor.

Den högprofilerade politiska kommentatorn, Tucker Carlson, lämnar Fox News, det meddelade tv-kanalen i ett pressmeddelande under måndagen. Tuckers sista sändning var i fredags den 21 april.

”Fox News Media och Tucker Carlson har kommit överens om att skiljas åt. Vi tackar honom för hans tjänster på kanalen som värd och tidigare som medarbetare”, skriver Fox News.

Beskedet lommer bara några dagar efter att Fox News och rösträkningsföretaget Dominion nått förlikning i ett uppmärksammad stämningsfall där Fox har anklagats för att sprida konspirationsteorier om valfusk i det senaste presidentvalet. Förlikningen innebar att rättegången ställdes in i sista sekunden och att tv-kanalen ska betala över 8 miljarder kronor till Dominion.

Ljugande skandalmaskin

De senaste tjugo åren har Tucker Carlsons liv omgärdats av skandaler och fejkade nyheter.

2004 fick Carlson sparken som co-värd i CNN-programmet ”Crossfire”, detta efter.att Jon Stewart, som var gäst i programmet, kritiserade honom för att skapa ”partisk argumentation” och för att Carlson undanhöll viktig information för tittarna.

2006 arresterades Tucker Carlson och hans fru efter ett våldsamt slagsmål på en restaurang i Washington DC. Carlson anklagades för misshandel och störande beteende.

2007 hamnade Carlson och hans företag, The Daily Caller, i stormväder efter att ha publicerat en falsk nyhet om senatorn Tom Harkin där Carlson ljög om att Harkin skulle ha sagt att han önskade att USA skulle förlora kriget i Irak.

2017 bjöd Carlson och hans produktionsteam in en falsk säkerhetsexpert och kallade honom för ”svensk försvarsanalytiker”. När bluffen synades skyllde Fox News på en ”produktionsmiss”.

2019 gick Tucker Carlson full rasistmode i direktsändning och påstod att invandrare gör USA ”smutsigt” och ”fattigare”.

2019 anklagades Carlson för sexuella trakasserier av en tidigare producent.

2021 fick Carlson hård kritik efter att han spridit för att ha propagerat för falska nyheter och konspirationsteorier om COVID-19-vacciner som han hävdade var farliga för allmänheten. Carlson kritiserades även för att ha jämfört vaccineringsprogrammen med nazistiska medicinska experiment under andra världskriget.

2022 började Tucker Carlson förneka att det förekom våldsamheter under 6 januari-stormningen av Kapitolium året innan. Enligt Carlson var det snarare en fredlig folkfest. Fem personer dog, 56 poliser skadades och 727 högeraktivister greps.

Fatima Mohammed
redaktionen@aktuelltfokus.se