Kontakta oss

INRIKES

Våldsdömde Muharrem Demirok blir centerns nya partiledare

Publicerat

den

Foto: Pressbild

INRIKES Muharrem Demirok röstades fram som Annie Lööfs efterträdare. Han öppnar också upp för blocköverskridande överenskommelser med regeringen och Sverigedemokraterna.

Efter elva år som partiledare har Annie Lööf nu lämnat sin post. På partiets stämma tidigare idag valdes Muharrem Demirok till ny partiledare.

Den kontroversiella Demirok har tidigare skapat rubriker då han dömts flera gånger för misshandel. Demirok är också släkt med en högst uppsatt tjänsteman i den turkiska islamistregimen. En släkting han flera gånger hyllat i sociala medier.

Öppnar upp för att byta block
Under Annie Lööfs styre tog partiet ett tydligt avstånd från Sverigedemokraterna. Efter att deras tidigare allianskollegor närmat sig Sverigedemokraterna valde partiet att istället byta block och närma sig Socialdemokraterna.

Demirok har en helt annan ställning och öppnar upp för att Centerpartiet återigen kan byta sida i politiken.

– Jag väntar på en inbjudan från Ulf Kristersson när det gäller energifrågan, när det gäller trygghetsfrågor. Jag är beredd, och kommer det en inbjudan kommer vi att delta i det här arbetet. Om det är så att det går brett. Om det är en inbjudan som bara går till Centerpartiet och vi förväntas vara med i en överenskommelse med regeringen och SD då är det inte en bred överenskommelse., säger Demirok till Expressen.

Han berättar också att han inte stänger dörren för överenskommelser med Sverigedemokraterna.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se