Kontakta oss

INRIKES

Vänsteraktivister reste gravsten utanför S-högkvarter

Publicerat

den

UPPSALA Bara timmar efter Stefan Löfven meddelade att S viker sig för Annie Lööfs nyliberala krav, utförde förbannade vänsteraktivister en gravsättningsaktion utanför Socialdemokraternas högkvarter i Uppsala.

Igår kväll samlades vänsteraktivister i Uppsala för att sörja att socialdemokratin spelat ut sin roll som företrädare för arbetarrörelsen. Vänsteraktivisterna anordnade bland annat en gravsättning för den svenska socialdemokratin utanför Socialdemokraterna Uppsalas partilokal där man även höll en tyst minut.

”Vi sörjer sveket från svensk socialdemokrati. I och med dagens uppgörelse med Centerpartiet och Liberalerna har socialdemokratin spelat ut sin roll som företrädare för arbetarklassen och ett solidariskt och jämlikt samhälle.” skriver aktivisterna till Aktuellt Fokus.

Enligt aktivisterna är det även tydligt att S sätter sitt eget maktbegär framför tryggheten för vanligt folk.

”Socialdemokratiska partiet sätter sin egen makthunger före människors rätt till ett drägligt liv, trygga arbetsförhållanden och en hyra, som vi, vanligt folk har råd att betala.
Vi går mot tuffare tider och gång efter annan tvingas vi acceptera försämringar. Måste vi inte någon gång säga ifrån? Det gör vi idag när vi sörjer att det socialdemokratiska partiet har övergivit socialdemokratin och sin roll som företrädare för arbetarklassen.”

Gravsättningen lockade till sig många nyfikna Uppsalabor som stannade till och tog del av aktivisternas budskap.

I Uppsala har Socialdemokraterna ett ”mittenstyre” i minoritet gemensamt med Liberalerna och Miljöpartiet. Den tidigare majoritetskollegan Vänsterpartiet har blivit utbytt till förmån för Liberalerna i en minoritetsuppgörelse.

Loan Sundman
redaktionen@aktuelltfokus.se