Kontakta oss

INRIKES

Var femte moderat underkänner Ulf Kristersson

Publicerat

den

Foto: Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia

INRIKES Nya besvärande uppgifter för Ulf Kristersson. Moderaternas väljare gillar inte hur Moderatledaren sköter landet.

Var femte väljare som röstar på Moderaterna är missnöjd med hur regeringen sköter landet. Det visar färska siffror från Expressen i samarbete med Sifo.

En stor förklaring till varför högerväljarna är missnöjda med högerstyret ligger i alla de löftesbrott som regeringsunderlaget har gjort sig skyldiga till.

– Det är tydligt att det funnits förväntningar på den nya regeringen som inte infriats. Att närmare var femte moderat är besviken på regeringen är ett större problem för Ulf Kristersson än att socialdemokrater tycker regeringen gör ett dåligt jobb, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo, till Expressen.

Men det är inte bara Ulf Kristerssons väljare som tycker att regeringen gör ett dåligt jobb. I undersökningen står det även klart att majoriteten av väljarna, sex av tio, underkänner regeringen, en siffra som inte ser ut att minska. Sedan januari har antalet missnöjda väljare växt med hela sex procent.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se