Kontakta oss

EKONOMI

Värdeökning i kryptovalutor, stora spelare investerar

Publicerat

den

Det är väldigt synligt att kryptovalutor ökar enormt i popularitet just nu, speciellt när både myndigheter och stora verksamheter börjar investera, och till och med skapa sina egna digitala valutor. Ett land är till exempel Nigeria, som under tidigt 2021 förbjöd banker och finansinstitutioner att handla eller använda kryptovalutor – där de sa att kryptovalutor utgjorde ett hot mot det finansiella systemet. Samtidigt anslöt sig Nigerias centralbank på den växande listan av marknader som fokuserar på digitala valutor, för att kunna minska kostnader på transaktioner och även för att få fler människor att delta i det formella systemet. Detta är således ett av de första länderna i världen som introducerat en digital valuta till deras medborgare. Ett stort steg för den globala ekonomin.

Eftersom myndigheter och stora verksamheter börjar investera i kryptovalutor, kommer efterfrågan för privata investerare också att öka. Ökar efterfrågan ökar även värdet, speciellt om kryptovalutor blir mer och mer vanligt i samhället. Den stora frågan är om myndigheterna helt kommer banna traditionella digitala valutor och endast erbjuda landets egna digitala tillgång. Att använda sig av smarta system som Bitcoin Era kan man som nybörjare inom kryptovalutor får hjälp på traven. Denna handelsplattform använder sig av AI-teknik för att förutspå kryptovalutornas volatilitet och svängar på marknaden.

Åtagandet av den digitala valutan, som kallas för eNaira, kom efter den centrala banken förbjöd banker och finansiella institut från att överföra och använda kryptovalutor, eftersom det skulle vara ett hot mot det finansiella systemet. Sedan lanseringen av eNaira plattformen, har de fått mer än 2.5 miljoner dagliga besök, där 33 banker har anslutit sig. Digitala valutor hos centralbanker, är nationella valutor – jämfört med kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum. eNaira och Nigerias fysiska Naira kommer alltid ha samma slags värde.

Idag finns det flera länder och stater i världen som börjar använda digitala valutor som betalningssystem. Detta för att kunna ta del av billigare transaktionskostnader och samtidigt fortsätta ha kontroll över de finansiella systemen. Förutom Nigeria är även Bahamas och den östra karibiska centralbanken en av de första myndigheterna i världen som börjar använda nationella digitala valutor. Det finns även planer för en såkallad eKrona.

En sak är helt säker, vår ekonomi håller på att gå igenom en stor förändring och det verkar mest troligt vara så att digitala valutor kommer vara en ”vanlig” betalningsmetod i framtiden för samhället. Vem vet hur många år det kommer ta? Oavsett vad är det en spännande tid vi lever i, både teknologiskt men även ekonomiskt. Att börja lära sig om att investera i kryptovalutor kan absolut vara en bra investering att göra, oavsett om man är en privat investerare eller äger en verksamhet. Missa inte båten helt enkelt. Idag finns det enormt mycket med hjälp och information på nätet, som kan hjälpa en under sin investering och under resan in i krypto världen. Ju mer du förstår kryptomarknaden och dess inflation och volatilitet, desto bättre beslut kommer du göra när du väljer att investera i Bitcoin eller andra krypto tillgångar.

Fortsätt läsa
Annons