Kontakta oss

KULTUR

Nu publicerar Bulletin öppna nazisthyllningar

Publicerat

den

Faksimil Bulletin.nu

INRIKES    Var den nazistiska statscensuren i 1930-talets Tyskland ett moraliskt föredöme? Det anser Saga Sievert från Sverigedemokraternas ungdomsförbund i en färsk debattartikel på nykonservativa Bulletin.

Efter Einarmordet har debatten om gangsterrapen och dess kopplingar till kriminella gäng och organiserad brottslighet ökat markant. Somliga anser att svensk musikindustri måste ta ett större ansvar. Andra anser att musiken ska vara fri. Sen finns det dom som tycker att den svenska gangsterrapen ska förbjudas och motarbetas. En av dessa är Saga Sievert från Ungsvenskarna Malmö. I en nypublicerad debattartikel på Bulletin skriver hon medier borde bli bötfällda om dom skriver positivt om ”ortenrappare”.

Saga Sievert lyfter även upp nazisternas kulturpolitik i 1930-talets Tyskland som en förebild som Sverige borde ta efter.

”På 30-talet i Tyskland myntade nationalsocialisterna begreppet ”entartete Kunst”, urspårad konst. I det fallet användes begreppet för att kunna förbjuda viss konstströmning som nationalsocialisterna uppfattade som misshaglig. Hit räknades modernistisk och avantgardisk bildkonst, inom musiken stämplades jazz på liknande sätt. Man kan säga att det i princip var en politiskt kulturell censur.

Jag menar att vi i dag måste inse att viss musik faktiskt uppmanar till samhällsskada, att propagera för ett i stort sett laglöst liv där vapen, droger, trafficking och gängvåld är något åtråvärt. Det glorifieras och drar in barn och ungdomar i en negativ och ofta dödlig spiral och bör ses ur ett perspektiv där människors trygghet måste prioriteras. Ortenmusik är så urspårad den bara kan bli. Släck ner alla kanaler som spelar musiken, bötfäll media som skriver positivt om ortenrappare, låt cancelkulturen tysta ortenrap för alltid!”, skriver Saga Sievert på Bulletin.

Negermusik - Wikipedia

Nazistisk propagandaaffisch som varnar för så kallad ”utspårad musik”.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se