Kontakta oss

DEBATT

Varför ser inte Sverige Grå Vargarna som ett säkerhetshot?

Publicerat

den

DEBATT Samhällsdebattören och författaren Kurdo Baksi anser att staten måste börja betrakta de turkiska fascisterna i islamiströrelsen Grå Vargarna, som ett säkerhetshot.

I september avslöjade marsta.nu att medlemmar i den turkiska högerextrema och rasistiska rörelsen Grå vargarna arbetar inne på det säkerhetsklassade området på Stockholm Arlanda Airport.

Samma tidning avslöjade att Sigtuna kommun har gett ekonomiska bidrag till Märsta Turkiska kultur- och ungdomsförening, som har medlemmar med hemvist i Grå vargarna.

Grå vargarna är inte bara aktiva i Sigtuna, de finns även i Stockholm. Den 1 april i fjol blev kommunägda Folkets hus i Rinkeby arena för Grå vargarnas människofientliga verksamhet, när rörelsen firade sin numera avlidne ledare och ideolog Alparslan Türkes.

Hur kan detta överhuvudtaget få ske?

Jo, det beror på att våra myndigheter och politiker vägrar förstå hur farliga Grå vargarna är, trots att det inte råder brist på information om dem.

”Enligt de turkiska myndigheterna har Grå vargarna mördat minst 694 personer i Turkiet på grund av att rörelsen ansett att offren har haft ”felaktig” etnicitet”

Grå Vargarna är Turkiets mest kända rasistiska grupp och den militära delen av det turkiska parlamentspartiet MHP (Nationella rörelsepartiet) som nu sitter i den despotiske presidenten Recep Tayyip Erdogans knän. Rörelsen tycker att bara de som har hundraprocentigt turkiskt blod och stoltserar med att vara turkar får existera på jordklotet. Dess mest kända paroller är ”endast turken är arbetsam” och ”en turk är värd hela världen.” Om rörelsens retorik är skrämmande är dess våldsdyrkan ännu mer skrämmande och livsfarlig.

Sedan mitten av 70-talet har Grå vargarna begått flera massmord mot kurder och demokratiskt sinnade turkar. Enligt de turkiska myndigheterna har Grå vargarna mördat minst 694 personer i Turkiet på grund av att rörelsen ansett att offren har haft ”felaktig” etnicitet, identitet eller politiska åsikter eller allihop tillsammans.

Med den här ”meriten” borde inte Grå vargarna tillåtas att verka öppet i vårt land.

Svenska myndigheter och kommuner måste agera omedelbart mot Grå vargarna. Om Sverige inte tar sitt ansvar gentemot Grå vargarna kan organisationen bli ett säkerhetshot mot Sverige och mot de flyktingar som har flytt från dem och som bor i Sverige.

Grå vargarna ägnar sig åt dygnet-runt-hat- och kampanjer mot icke-turkiska grupper i Sverige. Grå vargarnas förra ordförande i Sverige, Ilhan Sen Türk, går in på svenska Facebook-sidor och hetsar. Häromdagen skrev Sentürk följande på Facebook-sidan Turkiska statens rätta ansikte: ”Turkiska militären mördar, YPG begraver!” ”Mycket bra att barnen lär sig om Islam, istället ska bli PKK/YPGs terrorister i framtiden som dödar civila människor och försöker ta deras land för att skapa dröm staden. Kurd i Stan.”

Med dessa hatiska inlägg vill Grå vargarna medvetet öka spänningarna i Sverige. Därtill försvårar Grå vargarna integrationen och motarbetar demokrati, jämställdhet och grundläggande mänskliga rättigheter.

Till sist:
Det är hög tid att svenska myndigheter och kommuner inser att Grå vargarna är ett säkerhetshot för vårt land – precis som nazisterna och islamisterna.

 

Kurdo Baksi – samhällsdebattör och författare
redaktionen@aktuelltfokus.se