Kontakta oss

EU

Vill göra det omöjligt att lämna EU

Publicerat

den

Foto: ALDE Group

EU    EU:s Brexit-förhandlare, Guy Verhofstadt, vill reformera ytterligare så att fler medlemsstater inte kan lämna unionen. Det beskedet gav han under den sista Brexitdebatten i EU-parlamentet.

Guy Verhofstadts tal var närmast en krigsförklaring mot länder som återfå sin suveränitet. I sitt sista Brexittal förklarade Guy Verhofstadt att medlemsländernas suveränitet är förlorad sedan länge, vilket människor i unionen måste förstå.

–  Den verkliga verkligheten vi måste tänka på idag är att europeiska länder har förlorat sin suveränitet för länge sedan och Europa är på väg att återfå suveräniteten, sa Guy Verhofstadt.

I talet förklarade han även att Brexit är ett misslyckande för unionen och att den enda vägen för EU att gå framåt är genom att reformera EU från grunden. Reformer som skulle göra det omöjligt för länder att gå ur unionen i framtiden.

– Brexit är ett misslyckande av unionen. Det finns en lärdom att lära av detta: att djupt reformera unionen. Att göra den till en verklig union, en union utan opt-in, utan opt-outs, utan rabatter, utan undantag. Först då kan vi försvara våra intressen och försvara våra värderingar, sa Guy Verhofstadt.

Se talet nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se