Kontakta oss

INRIKES

Moderattopparnas vin-nota till skattebetalarna: 40 000

Publicerat

den

INRIKES Enligt Moderaterna i Malmö skulle hemleverans av alkohol bli räddningen för restaurangbranschen. Förslaget blev ett fiasko och över hälften av hemleveranserna har beställts av moderatpolitiker.

Sedan i början av mars har det varit tillåtet med hemleveranser av alkohol i Malmö. Det var malmömoderaten Torbjörn Tegnhammar som låg bakom förslaget som enligt honom skulle rädda den krisande restaurangbranschen under pandemin.

Enligt en granskning av Kvällsposten så har hemleveranserna blivit ett fiasko. Det har enbart skett 5 ansökningar om hemleveranser sedan början av mars. För att få lov att leverera alkohol måste också krögaren ansöka om tillstånd från tillståndsenheten. Tillståndsenheten har i sin tur behövt öka bemanningen till helger så att hemleveranserna ska kunna ske även på helgen. Den extra bemanningen har kostat skattebetalarna mellan 70 000 och 80 000kr.

Bland de fem hemleveranserna har fyra beviljats av tillståndsenheten. Skattebetalarnas riksförbund kan nu avslöja att hälften av de beviljade ansökningarna har varit från Tegnhammar och hans moderatkollega Helena Nanne. Det innebär att moderaternas förslag om hemleverans har inneburit att skattebetalarna fått betala runt 40 000kr för att moderattopparna ska få alkohol levererat till sina hem.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se