Kontakta oss

INRIKES

Huvud hittades i kanalen – SD-politiker anhållen för mord

Publicerat

den

INRIKES   Slängde mordoffrets huvud i en soppåse och dumpade i kanalen. 59 årig SD-politiker från Nyköping har anhållits för mord.

Det var den 16 september som rengöringsarbetare hittade en kroppsdel i Karlbergskanalen Stockholm. Enligt uppgift ett avslitet huvud som låg i en sopsäck. Nu har polisen gripit och anhållit en person för mord.

– Ärendet har koppling till det fynd av en kroppsdel som gjordes i Karlbergskanalen i Stockholm i september i år, säger kammaråklagare Marina Chirakova, som leder förundersökningen.

Enligt den rättsmedicinska analysen kunde polisen knyta huvudet till en försvunnen man i 60-årsåldern. Flera medier har rapporterat om att den nu anhållna mannen är lokalpolitiker. Ingen har däremot uppgett att den mordmisstänkta politikern är företrädare för Sverigedemokraterna.

Mannen som är 59 år gammal är lokalpolitiker och sitter i kommunfullmäktige sedan 2014, han är även ledamot i Kultur- och fritidsnämnden. Mannen har även lokala styrelseuppdrag i Sverigedemokraterna Nyköping. Enligt uppgift ska han ha varit engagerad i Sverigedemokraterna sedan drygt tolv år tillbaka. På bilden nedan ser man hur 59-åringen poserar bakom SD-ledaren Jimmie Åkesson 2019.

Andra mordmisstänkta SD-politikern på två månader

Den mordmisstänkta 59-åringen är den andra SD-politikern på mindre än två månader som har anhållits för mord. I september anhölls och häktades en lokal SD-topp från Sjuhärad efter att ha mördat sin fru.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se