Kontakta oss

I samarbete med ett företag

Värdet på Bitcoin fortsätter öka

Publicerat

den

ANNONS   Värdet på Bitcoin fortsätter rusa. Under måndagen gick värdet upp med över fyra procent och spräckte därmed halvmiljongränsen.

Höjdpunkten för Bitcoin nåddes i april då den digitala valutan nådde en all time high. Där och då var värdet för en enda Bitcoin uppe i helt otroliga 615 157 kronor. Under sommaren inledde Kina en hårdare linje mot kryptovalutor vilket fick marknaden att rasa till de sämsta nivåerna sen januari. Det tappet har Bitcoin nu tagit igen med råge. Under måndagen noterades den högsta nivån sedan sommarens ras. Enligt Bloomberg gick värdet upp med över fyra procent, som mest var värdet för en Bitcoin uppe på 545 701 kronor.

Att kryptomarknaden fortsätter gå starkt framåt är ingen slump. Den senaste tiden har flera tunga och betydelsefulla Wall Street-aktörer meddelat att man tänker investera i Bitcoin. Till tidningen Bloomberg uppger Bitwise Invest VD Hunter Horsley att investerarna nu har börjat ta de sista stegen för att placera tillgångar i Bitcoin. Enligt Horsley handlar det om hundratals tunga investerare som nu tar steget.

– Många investerare och rådgivare har kryptovalutor på deras ”att göra”-lista, och tar slutligen de sista stegen för placering av tillgångar i Bitcoin eller kryptovalutor som Bitwise 10 som investerar tungt i Bitcoin, säger Hunter Horsley till Bloomberg.

Inte bara finansjättarna

Förutom Wall Street-aktörerna har sportvärlden börjat investera i Bitcoin. I augusti meddelade den spanska storklubben FC Barcelona att man kommit överens med Paris Saint Germain FC om en försäljning av världsstjärnan Lionel Messi. Kontraktet sträcker sig två år framåt i tiden. Enligt uppgift ska den spansk-italienska världsstjärna kostat Paris Saint Germain astronomiska 1,6 miljarder. Den hittills högsta summan som någonsin betalats ut för en fotbollsspelare. Efter rekordaffären meddelade Paris Saint Germain att en större del av kostnaden skulle betalas i Bitcoin. Något som gjorde att kursen tog ett glädjeskutt.

När Paris Saint Germain avslöjade Bitcoin-affären kallade klubben initiativet för innovativt. I ett pressmeddelande skrev Paris-klubben att initiativet positionerar klubben som en av de mest innovativa varumärkena.

– Det här initiativet positionerar återigen PSG som ett av de mest innovativa och avantgarde varumärkena inom den globala idrotten”, skriver de enligt Reuters.

Nya appar analyserar kryptomarknaden

Med kryptovalutornas växande popularitet har efterfrågan på schyssta analysverktyg ökat. Efterfrågan har nu lett fram till utvecklandet av appar där i princip vem som helst kan få marknadsanalyser.
Appen Bitcoin Code Pro ger till exempel omfattande marknadsanalys vilket ger handlarna möjligheten att fatta smartare och snabbare beslut. Appen bygger bland annat på inhämtning av historisk prisinformation, tekniska indikatorer och nuvarande marknadsförhållanden. Det kanske låter avancerat men appen är så enkel att vem som helst reder ut den.

Analytikerna spår fortsatt uppgång

Analytikerna och analysverktygen spår att den senaste uppgången inte är tillfällig. Flera av de analytiker som Bloomberg har talat med spår att värdet på en Bitcoin kommer passera gränsen på 60 000 dollar inom de närmsta veckorna. Analytikerna spår även att Bitcoin kan passera gränsen på 70 000 dollar innan årets slut. Huruvida det kommer ske eller inte återstår att se.

Fortsätt läsa
Annons