Kontakta oss

INRIKES

70-årig kvinna attackerad och misshandlad av högerextremister

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET 70-åriga Gunilla var ute med sin hund när blev påhoppad och misshandlad av högerextremister från Nordiska Motståndsrörelsen. Händelsen inträffade i centrala Ludvika under lördagen.

70-åriga Gunilla Asmola Hellman har blåmärken efter att hon attackerades av högerextremister i centrala Ludvika under lördagen. I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon om händelsen som inträffade när ett 50-tal pensionärer genomförde en fredlig manifestation mot nazistorganisationen NMR:s våldsamma närvaro i kommunen.

Gunilla var inne i Ludvika med sin hund och befann sig cirka sju-åtta meter från Nordiska Motståndsrörelsens valtält. För DN berättar hon att hunden fattade tycke för en golden retriever som ägdes av en av högerextremisterna. När hundarna började hälsa på varandra blev högerextremisten aggressiv.

– Han sa ”ge dig av härifrån” till mig. Men då sa jag att ”det vill jag inte”, säger Gunilla till Dagens Nyheter.

Totalt ska tre högerextremister gett sig på den 70-åriga kvinnan.

– Sen kommer det två till och börjar rycka i mig innan polisen kommer, säger hon.

Gunilla säger att hon känner sig skärrad. Hon uppger även att hon blev blåslagen efter att högerextremisterna hoppade på henne.

– Jag är jätteskärrad och har blåmärken på armen. Och jag är 70 år. Jag har aldrig tidigare blivit påhoppad på det här viset av en man, säger hon.

Gunilla har polisanmält händelsen.

Källa: DN.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se