Kontakta oss

INRIKES

92-åringens lunch – Undermålig sörja

Publicerat

den

SUNDSVALL| Lördagslunchen i Sundsvall blev en besvikelse för Per Larssons 92-åriga mamma. Några korvbitar och lite torr potatis var allt hon fick. Något som fick Per Larsson att fotografera den oaptitliga maten. Till Aktuellt Fokus berättar Per att det tyvärr inte är första gången.

När Sundsvalls kommun serverade årets första lunch inom äldrevården visade det sig att maten nästan var oätlig. När Per Larsson upptäckte vad kommunen ansåg vara värdig mat till hans mamma fick han nog och valde att lägga ut en bild av den oaptitliga maten på Facebook.

Något som ska föreställa korvbitar hade slafsats ihop med lite torr potatis. Trots att den oaptitliga bilden lades upp igår har den delats mer än 5000 gånger och gjort människor över hela Sverige förbannade.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203875733292294&set=a.1692519531387.67370.1789751811&type=3&theater

Enligt Per Larsson är det tyvärr inte första gången som det ser ut på det här sättet.

– Jag pratade med min syster om det här och hon besöker mamma nästan dagligen. Enligt min syster ser det ut så här lite då och då säger han till Aktuellt Fokus.

Per medger att hans mamma förvisso är laktosintolerant och allergisk mot ägg men anser att det knappast är en ursäkt för hur kommunen hanterar de äldres mat. Skulden lägger han helt och hållet på politikerna.

– Våra äldre förtjänar mer än det här, de har för guds skull byggt upp vår välfärd säger han till Aktuellt Fokus och tillägger att politikerna borde sluta sparka på de som ligger ned.

– Min mamma är långt ifrån kräsen men det händer att hon struntar i att äta på grund av den undermåliga maten. Att det ska behöva vara på det sättet samtidigt som politikerna lever på höga politikerlöner talar för sig själv.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se