Kontakta oss

UTRIKES

Liberala terrorister ockuperar federal byggnad i USA – Hotar med väpnad revolution

Publicerat

den

USA| Cirka 150 tung beväpnade liberaler har ockuperat en federal byggnad i delstaten Oregon i USA. Förra gången milismännen var involverade i konflikter med staten mördades två poliser. Milisen leds av den ökände Ammon Bundy och nu hotar de staten med väpnad revolution.

En beväpnad liberal milis har ockuperat en federal byggnad i parken Malheur National Wildlife Refuge i Harney County, Oregon. De protesterar mot att två ranchägare blivit fängslade efter att ha anlagt skogsbränder på sin egen mark 2012. Det är en dispyt mellan två ranchägare som hävdar att det är deras rättighet att anlägga skogsbränder för att underlätta för rådjursjakt. I samband med bränderna brändes även 139 hektar allmän skog ned. Ranchägarna dömdes till fem års fängelse i oktober förra året.

Våldsbejakande liberaler mördade poliser

Milisen leds av Ammon Bundy som är son till liberalen Clive Bundy som blev ökänd 2014. Bundy är en ranchägare som sedan 1990-talet bråkat med staten om diverse regleringar. Bundy struntade i att betala avgifter och skatt, samtidigt lät han sina djur beta på allmän mark som han hävdade var hans.

2014 nådde konflikten sin kulmen när staten började samla in Bundys djur. Bundy svarade med att försöka samla ihop en milis som skulle skydda hans självutnämnda privata egendomar från staten. Efter några månader mördades två poliser av två medlemmar från milisen som skrek att revolutionen hade startat samtidigt som de viftade med en Gadsden flagga.

Tungt beväpnade

Den nya milisen består av drygt 150 personer varav flera av dem var inblandade i Bundys milis 2014. De kallar sig själva för patrioter och målet med ockupationen är att frigöra allt land från staten. Tre av Bundys söner är med i milisen.

Nu hotar de med att starta en väpnad revolution om de två ranchägarna som blivit dömda för mordbrand hamnar i fängelse. Milisen har planerat ockupationen av den federala byggnaden i flera år och deras plan är att göra området till en fristad för liberala rättshaverister.

Rent ideologiskt är milisen liberal och värderar den privata äganderätten högt. Samtidigt ser de sig som guds utvalda i kampen för vad de kallar för ett ”fritt samhälle mot statens förtryck”. Samtidigt har Bundy gjort grovt rasistiska uttalanden. Bland annat har han påstått att afroamerikaner hade haft det bättre som slavar än att få socialbidrag från staten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se