Kontakta oss

INRIKES

ABF pudlar om Marx-förbud efter massiv kritikstorm

Publicerat

den

STOCKHOLM Efter massiv kritik gör ABF Stockholm en helomvändning om att förbjuda seminarium om Karl Marx. Tidigare idag släppte ABF ett uttalande där de betonar att Marx och marxismen har en given plats i ABF-huset.

Igår kunde vi rapportera om hur ABF i Stockholm förbjudit ett seminarium om Karl Marx att hållas på ABF-huset. I ABF-beslutet, som riktade sig mot Svenska Clartéförbundet, var Marx teorier odemokratiska och oförenliga med ABF:s värdegrunder. Efter att beskedet uppmärksammades på Aktuellt Fokus och blev känt på sociala medier har ABF fått en massiv kritikstorm mot sig. Ett dygn senare gör ABF Stockholm en totalpudel och meddelar att Marx och marxismen har en given plats i ABF-huset.

”Marx och marxismen som politisk teori har en given plats i ABF-huset, då som nu. Vi har årligen många samtal som utgår från Marx och marxismen, även många studiecirklar. Det har vi inga som helst planer på att förändra. Nu mer än någonsin behövs bildning och organisering för samhällsförändring.

Vi kan dock konstatera att det samtal som var planerat den 5 maj, i samarbete med Clarté, på felaktiga grunder ställts in. Det är beklagligt och baseras på olyckligt missförstånd internt hos oss. Vi lär oss ständigt och utvecklar våra rutiner hela tiden, så även denna gång.” skriver ABF Stockholm på sin officiella Facebooksida.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons