Kontakta oss

NOTISER

Aktivister efterlyser vittnen från Limhamnsprotesterna

Publicerat

den

efterlysningen
MALMÖ
| Förbundet Allt Åt Alla har gått ut med en efterlysning av människor som befann sig vid motdemonstrationen mot fascistiska SvP i Limhamn i Malmö förra året.

Det var under valrörelsen förra året som fascistiska Svenskarnas Parti beslöt sig för att genomdriva ett provokativt torgmöte i Malmö, bara månader efter att SVP-aktivister hade utsatt feminister för mordförsök i samma stad. En större motdemonstration samlades för att störa ut torgmötet.

I samband med protesterna uppstod tumult på plats varpå polisen valde att beordra att polisens kavalleri red rakt igenom en folkmassa av motdemonstranter. Utöver nedridna demonstranter har ett stort antal personer vittnat om övergrepp från polisens sida. Även direkta lögner upprepades av myndigheten i samband med Limhamnshändelserna. Exempelvis påstod polismyndigheten att motdemonstranter hade brutit upp gatsten som sedan slängdes mot enskilda polismän. Något som visade sig vara direkt påhittat.

Det rättsliga efterspelet har inneburit att Malmö tingsrätt redan har friat ett antal motdemonstranter med hänvisning till att det inte rådde  våldsamma upplopp vid de tillfällen åklagaren har försökt ge sken av. Med tingsrättens friande domar i ryggen kan man alltså konstatera att polisens agerande på plats saknade stöd.

Men ack den som ger sig. Nu har åklagaren beslutat sig för att åtala fler personer för upploppet som inte skedde på riktigt.  Med anledning av det har förbundet Allt Åt Alla i Malmö gått ut med en efterlysning av vittnen som var på plats i Limhamn under protesterna.

Förbundet Allt Åt Alla demonstrerar

Förbundet Allt Åt Alla demonstrerar i Malmö

Så här skriver förbundet Allt Åt Alla i sin efterlysning;

Demonstrationen i Limhamn och efterspelet. Flertalet blev friade i tingsrätten då rätten inte ansåg att det förekom ett våldsamt upplopp vid de tillfällen åklagaren hävdade.

Snart börjar ett antal rättegångar till mot folk som åklagaren hävdar var i Limhamn under demonstrationen 23 augusti och att de då skulle ha deltagit i ett våldsamt upplopp bl.a. Vad som framkommit i de rättegångar som redan har varit är att åklagaren har kallat så kallade civila vittnen som berättar en historia som många av oss andra inte alls känner igen. Nästan så att man funderar på om man varit på samma plats samma dag.

Vi har fått höra att det finns ett ev. Intresse från försvarsadvokaterna att vilja höra andra vittnen som varit på plats. Åklagaren är egentligen skyldig att också lägga fram de bevis och kalla de vittnen som inte har en samstämmig bild med honom och hans poliser.

Så om du var där och känner att du vill berätta i framtida rättegångar om hur du faktiskt upplevde situationen. Du kanske var där bara för att titta, eller hjälpte någon av de skadade eller bara följde med dina barnbarn eller besökte församlingshemmet i närheten. Vill du, så får du gärna maila oss så kan vi försöka förmedla det vidare.
malmo@alltatalla.se

Redaktionen
redaktionen@yahoo.se