Kontakta oss

INRIKES

Aktuellt Fokus första tidningen i landet med nyheten Mehmet Kaplans umgänge med fascister!

Publicerat

den

SVERIGE| Bilderna hade redan spridits och setts av tiotusentals människor på sociala medier. Trots det var Aktuellt Fokus första tidningen i landet som skrev om bostadsministerns umgänge med fascistiska Grå Vargarna. Några timmar senare hade resten av landets medier hakat på.

Bilderna på Mehmet Kaplan tillsammans med fascister och islamister började florera på social medier under onsdagen. De som låg bakom spridningen var prokurdiska aktivister och det dröjde inte lång tid förrän socialister gick in och gav dem en hand – något som resulterade i en rejäl spridningseffekt. Tiotusentals människor nåddes och många blev rejält upprörda.

En av de som plockade upp nyheten var riksdagsmannen Hanif Bali som twittrade om det sent på onsdagskvällen. Trots att bilderna hade spridits av aktivister under flera timmar hade ingen media valt att plocka upp nyheten ifråga.

Klockan 01.08 publicerade Aktuellt Fokus nyheten ifråga med rubriken ”Här umgås bostadsminister Mehmet Kaplan med terrorkopplade fascister!”. Först Klockan 06.53 plockade Nyheter Idag upp nyheten ifråga. 08.32 hade Expressen hunnit ikapp och därefter hakade resten av landets medier på.

Aktuellt Fokus drivs helt ideellt av en mindre redaktion och har endast funnits lite mer än ett år. Tack vare swishdonationer från läsare och småintäkter har Aktuellt Fokus kunnat få verksamheten att rulla på med flera nyhetsuppdateringar om dagen.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb