Kontakta oss

INRIKES

Hundratals gräsrotsaktivister demonstrerade mot flyktingprofit

Publicerat

den

STOCKHOLM| Under parollen ”Öppna gränserna! Stoppa vinstintresset i asylmottagandet!” samlades hundratals aktivister från den tvärpolitiska gräsrotsrörelsen Tillsammansskapet i centrala Stockholm idag.

Trots den värsta kylan på länge samlades hundratals Tillsammansskapsaktivister i centrala Stockholm idag. Aktivisterna som hade mobiliserats från ett 30-tal orter hade samlats för att framföra ett simpelt budskap till det politiska etablissemanget gällande regeringens slutna gränser. Stoppa flyktingprofiten.

När Aktuellt Fokus når Alex Bengtsson är han glad över att nätverket lyckades så många delegationer till en gemensam markering i huvudstaden. När vi frågar honom om varför Tillsammansskapet som tvärpolitisk rörelse tar ställning i den starkt socialistiska frågan om vinstintressen kopplade till skattepengar säger han att det handlar om sammanhållning och sunt förnuft.

– Om att tror på ett samhälle som präglas av sammanhållning så kan vi inte ha ett samhälle där ett fåtal tjänar pengar på andras olycka.

– Alla de miljarder som har gått till girigbukar som Bert Karlsson eller Robinson-Emanuel hade kunnat gå till något samhällsnyttigt, exempelvis till att gagna den svenska glesbygdsbefolkningen vare sig det handlar om asylsökande flyktingar eller infödda svenskar. Att vara emot vinstintressen i asylmottagningen handlar om sunt förnuft säger Alex Bengtsson till Aktuellt Fokus.

Enligt Alex Bengtsson handlar frågan ytterst om att välja mellan etablissemanget och folket. De som är för vinstintressen i asylmottagningen har antingen politiska skygglappar eller så ställer de sig på etablissemangets sida av bekväma eller egoistiska skäl förklarar Bengtsson.

Tillsammansskapets budkavel lockade deltagare från Luleå i Norrbotten till Kävlinge i Skåne. Cirka 500 personer deltog i demonstrationen.

tsmdemo2 tsmdemo3 tsmdemo4tsmdemo5

Kim Fredriksson
Foto: Aktuellt Fokus
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se