Kontakta oss

NOTISER

Allt Åt Alla skällde ut etablissemangspartierna inför tusentals Malmöbor: ”Att ni inte skäms!”

Publicerat

den

rw_malmö
MALMÖ | Demonstration ”Refugees Welcome” i Malmö drog tusentals människor. Enligt liberal högermedia samlades över tretusen personer och ett 40-tal föreningar, partier och nätverk ställde upp i bakom demonstrationsparollen. På scenen var operasångaren Richard Söderberg konfrencier och presenterade talare efter talare från systemtrogna etablissemangspartier och ideella och progressiva föreningar.

En av de föreningar som var inbjudna till att tala var kulturföreningen Kontraprunkt från Malmö som har bedrivit en massiv insats för nyanlända flyktingar. Samtidigt som löneutbetalande myndigheter med resurser har fallerat har Kontrapunkt via solidaritet, effektiv organisering och gott samarbete med andra grupper i Malmö kunnat erbjuda människor mat, sovplatser, kläder, duschar, skjuts och vidare slussning till migrationsverket. På grund av det pågående volontärarbetet kunde Kontrapunkt inte tala under demonstrationen. I deras ställe tog det rikstäckande socialistiska förbundet Allt Åt Alla vid på scenen.

Kallade regeringen för hycklare
Talaren Karin Auran slog fast att samtidigt som det står Refugees welcome på banderoller skapar lagarna Frontex, Schengen och dublinförordningen död i Medelhavet på grund av stängda gränser.

– Frontex, Schengen och dublinförordningen dödar. Och nu flyter människor bokstavligen upp på Europas stränder. Sedan Europa stängde sina gränser har tusentals människor på flykt dött i havet. De som skrivit under eller inte rivit upp dessa förordningar är direkt skyldiga! Föregående och den nuvarande regeringen är skyldiga. Det får vara slut på hyckleriet sade Allt Åt Alla och fick rungande applåder av de tusentals människor som hade samlats framför scenen.

Klarspråket och de hårda orden möttes av folkets applåder men gillades inte av stadens politikerklass. S-toppen Katrin Stjernfeldt Jammeh ville inte ens kommentera angreppen mot den socialliberala S+MP regeringen till lokalmedia efteråt. Istället valde hon att försöka styra bort fokuset från regeringens ansvar till att prata om Tyskland och Angela Merkels syn på asylrätt.

Karin Auran kritiserade därefter att högerpartierna från Sveriges riksdag tilläts vara med som medarrangörer till demonstrationen.

– Det är bisarrt att samma politiker som militariserar gränser och har skapat REVA idag står som medarrangörer och ges talartid på en manifestation med parollen ”Vi vill visa att vi är fler som står upp för ett humant Europa, ett Europa öppet för de som söker skydd”. Att välkomna någon med ord samtidigt som en skapar dödliga förutsättningar för att ta sig hit är inget annat än det djupaste hyckleri.

Till stort jubel riktade Karin Auran sig till den närvarande politikerklassen i publiken bokstavligt talat skällde ut politikerna ifråga.

– Att ni inte skäms skanderade hon till ett stort jubel från det massiva folkhavet.

Se talet nedan

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se