Kontakta oss

INRIKES

Anna Hagwall återgår till SDs rötter – judar får ej äga media

Publicerat

den

HÖGERN| Riksdagsledamoten Anna Hagwall vill reformera den svenska mediebranschen. Hon föreslår etniska kvoteringar för att förhindra ett enfaldigt ägande.

Anna Hagwall från Sverigedemokraterna har lagt en motion i riksdagen om hur hon tycker att den svenska medievärlden ska förändras. För Aftonbladet berättar hon det är ägandet som är problemet.

Ingen etnicitet, familj eller företag ska kunna kontrollera mer än 5% av media, berättar hon. För att se till att en etnisk grupp som svenskar inte ska kontrollera mer än 5% innebär det ett etniskt kvoteringsystem som leder till ett mer mångkulturellt medieklimat.

Hagwall riktar främst sin kritik mot mediekoncernen Bonnier. Bonnierfamiljen har judiskt ursprung och brukar därmed bli offer för konspirationsteorier om hur judar styr media. Förslaget om det slopade presstödet kommer inte påverka Bonnier då presstödet enbart är en liten del av deras intäkter.

De tidningar som kommer påverkas mest av ett slopat presstöd är den redan eftersatta lokalpressen runtom i landet. Hagwall påstår att lokalmedier runtom i landet ägs av Bonnier och att ett indraget presstöd skulle få familjekoncernen att försvinna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se