Kontakta oss

INRIKES

Kontroversiella SD-profilen avstängd från sin tjänst

Publicerat

den

INRIKES Rebecka Fallenkvist som hånade Anne Frank på sociala medier har nu blivit avstängd från sitt jobb hos Sverigedemokraterna.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om Sverigedemokraten Rebecka Fallenkvists antisemitiska inlägg. Fallenkvist jobbar som reporter på den SD-ägda nyhetskanalen Riks men har nu blivit avstängd från sin tjänst då partiet genomför en utredning, rapporterar Aftonbladet.

Inlägget om Anne Frank är inte Fallenkvists första antisemitiska utspel. Under valnatten blev hon intervjuad av Samhällsnytt och under berusning höll hon på att ropa ut den nazistiska frasen ”Hell Seger” men ändrade sig hastigt till ”Helg seger” istället.

Fallenkvist inledde sin politiska karriär inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund där hon under en period var ekonomiskpolitisk talesperson. Hon slog senare igenom som reporter på Riks. Under valet blev hon invald till Region Stockholm, en plats hon nu riskerar att bli av med.

Kontroversiell arbetsgivare
Fallenkvists arbetsgivare Riks har också varit inblandade i flera skandaler. Riks har bland annat drönarfilmat ministern Annika Strandhälls (S) bostad och publicerat bilderna på sin kanal.

I samband med att det visade sig att Annie Lööf var en tilltänkt måltavla för den nazistiska mördaren på Almedalsveckan noterades det också att Riks hetsat mot Lööf. Aktivisten Max V Karlsson räknade ut att Riks hetsat mot Lööf i över 120 klipp på sin kanal. Fallenkvist medverkade i en stor del av hetsandet mot Lööf.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se