Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokraterna utesluter Anna Hagwall – låter Jörgen Fogelklou sitta kvar

Publicerat

den

HÖGERN| Samtidigt som Sverigedemokraterna utesluter riksdagsledamoten Anna Hagwall för antisemitism omfamnar partiet fortfarande SD-toppen Jörgen Fogelklou som har nära kopplingar till nazistiskt judehat.

Sverigedemokraterna utesluter riksdagsledamoten Anna Hagwall ur partiet. Det meddelade partiet i ett pressmeddelande under eftermiddagen. I pressmeddelandet säger partiledaren Jimmie Åkesson att partistyrelsen fattade uteslutningsbeslutet som en följd av Anna Hagwalls antisemitism.

– Sverigedemokraterna har under många år arbetat målmedvetet för att stävja antisemitiska strömningar och konspirationsteorier i samhället. Anna Hagwall har genom sina uttalanden skadat detta arbete samt partiets anseende.
Bakgrunden till uteslutningen ligger i en riksdagsmotion från Anna Hagwall där hon uttryckligen vill begränsa judars rätt att äga medier i Sverige. Enligt Hagwall ska ingen etnisk grupp tillåtas äga mer än fem procent av media. Detta är något hon propagerat för genom att peka ut judarna som ett hot.

Blir politisk vilde

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen , Mattias Karlsson, uppmanar Anna Hagwall att lämna sin riksdagsplats.
– Anna Hagwall har inte blivit inkryssad genom personval utan sitter i riksdagen på Sverigedemokraternas mandat. Nu när hon inte längre företräder partiet bör hon lämna tillbaka sin plats. Det är hennes skyldighet gentemot medlemmarna och väljarna.

Anna Hagwall kommer däremot inte lyda Mattias Karlsson. Till Aftonbladet uppger hon att hon kommer sitta kvar i riksdagen som politisk vilde. Hagwall motiverar sitt beslut med att hon har fått riksdagsuppdraget av svenska folket.
– Jag kan jobba precis lika bra som tidigare utan att jag är med i Sverigedemokraterna. Mitt mandat gäller inte partiet utan det har jag fått från svenska folket. Jag kommer att fortsätta att jobba för vad jag tror är deras bästa.

Låter Jörgen Fogelklou sitta kvar

Den 25 oktober kunde Aktuellt Fokus avslöja kopplingen mellan SD-toppen Jörgen Fogelklou och det nazistiska användarkontot ”afghan” – ett konto som under årens lopp har spytt ur sig betydligt grövre antisemitism än vad Anna Hagwall utesluts för. Som exempel har ”afghan” bland annat skrivit att den nazistiska krigsförbrytaren Josef Mengele var pragmatisk och att roten till allt ont i världen är judarnas. Trots att Sverigedemokraternas partistyrelse är medvetna om Jörgen Fogelklous koppling till det nazistiska judehatet har ingen uteslutning kommit på tal. Inte ens så mycket som en varning har utfärdats. Faktum är att partiet låtsas som ingenting tills dess att gammelmedierna tar upp saken.

Media mörkar nazistkopplad SD-topp

Endast tre tidningar har valt att skriva om Aktuellt Fokus avslöjande: Folkbladet, Nyheter24 och fascisttidningen Fria Tider. Resten av gammelmedia har valt att mörka avslöjandet ifråga. Trots detta har mer än en halv miljon människor läst vårt avslöjande. På sociala medier har mängder med människor undrat varför gammelmedier inte plockar upp nyheten. Svaret på frågan är att Aktuellt Fokus är en systemkritisk publikation.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

LÄS ALLT OM FOGELKLOU