Kontakta oss

INRIKES

Antifeministen Paolo Roberto utreds för oaktsam våldtäkt

Publicerat

den

INRIKES     Åklagarmyndigheten meddelar att Paolo Roberto inte bara misstänks för sexköp, nu utreds den före detta tv4-profilen även för oaktsam våldtäkt. Och det är Paolo Robertos egna ord som kan få honom fälld.

– Vi har fått anmälningar om oaktsam våldtäkt som vi ska samordna så att vi har båda utredningarna på citykammaren, säger Anneli Hanström, chefsåklagare vid city åklagarkammare i Stockholm till tidningen Expressen.

Efter att Paolo Roberto hade gripits misstänkt för sexköp gav TV4 honom chansen att tala ut om det inträffade. I intervjun erkände han att det säkert fanns traffickingoffer på den aktuella bordellen. Efter TV4-intervjun valde före detta polismästaren, Tommy Bringholm, att polisanmäla Roberto för oaktsam våldtäkt. Enligt Expressen valde Bringholm även att skriva till Stockholms åklagarområde under söndagen för att på sätt förhindra att ett strafföreläggande utfärdas för sexköp innan anklagelserna om oaktsam våldtäkt hade prövats.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert någon som är dittvingad, sa Paolo Roberto under TV4-intervjun.

”Militant antifeminist”

Paolo Roberto har gjort sig känd för en rad antifeministiska uttalanden genom åren. Exempelvis har han titulerat sig själv som ”militant antifeminist” i en intervju med Sveriges Radio P3. Så här lät då:

– Hur ställer du dig till feminism till exempel?

– Jag är militant motståndare, det finns militanta feminister jag är militant motståndare till feminism.

– Men gud hur menar du då?

– Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda.
Däremot är jag en militant jämställdhetsivrare. Det är väldigt väldigt viktigt att vi är jämställda. Men det finns en jätteskillnad. En gång i tiden skulle jag ha kunnat säga i feminismens linda att jag nog var feminism, men ju mer det har blivit ockuperat, det har blivit taget av de här militanta vänstermänniskorna.

Stötta fri media – läs Aktuellt Fokus. Men ge gärna ett bidrag till Riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer genom att swisha en valfri slant till nummer: 123 001 78 22. Glöm inte att skriva Gåva i meddelandefältet. 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se