Kontakta oss

INRIKES

Tess Asplund till sjukhus under nazistdemon:”En polis tappade helt behärskningen”

Publicerat

den

STOCKHOLM| Under lördagens nazistdemonstration lyckades polisen hålla nazister och motdemonstranter väl åtskilda. Vad Aktuellt Fokus erfar så uppstod endast en mindre konfrontation mellan nazister och stadsbor vid Skeppsbron, då ett tjugotal nationalister trodde att de lugnt kunde lämna avspärrat område. Stadsborna tyckte annorlunda och lite gruff uppstod.

I sin iver att hålla isär de inresta nazisterna och stadens medborgare så var polisen lite väl nitiska. En som råkade illa ut var Tess Asplund. Hon berättar för Aktuellt Fokus om vad som hände.

– Vi var på väg upp mot en av gatorna i Gamla stan, för att komma närmare NMR som då stod på Mynttorget. Många personer var där, polisen ville pressa oss bakåt, bort därifrån. De gick i kedja och vi backade, men det gick långsamt eftersom det var halt och många människor, uppger hon till Aktuellt Fokus.

– En polis tappade helt behärskningen och började först putta mig, min man Ola och andra hårt, sedan drog han upp batongen och började veva mot mig och Ola. Ola fick en smäll på överarmen och jag fick ett väldigt hårt slag rakt på armbågen, eftersom jag lyft armen till skydd när han började slå. Sedan tog vi oss ut ur folksamlingen.

Tess blev tvungen att uppsöka sjukvård men uppges vara vid god hälsa nu.

Gästskribent Loan Sundman
redaktionen@AktuelltFokus