Kontakta oss

INRIKES

Nazistiska misshandelsfall nedlagda på mindre än ett dygn

Publicerat

den

STOCKHOLM Nazisterna från Nordiska Motståndsrörelsen misshandlade och ofredade flera personer i centrala Stockholm. Mindre än 24 timmar senare hade polisen redan lagt ner utredningarna.

Det var igår som ett antal NMR-nazister hade samlats vid Odenplan i centrala Stockholm, för att dela ut propaganda. Den nazistiska närvaron ledde ganska snart till våld och stök. Bland annat uppges NMR ha misshandlat en person som tackade nej till ett flygblad.

– Jag passerade och kommenterade att de borde inte vara där. Absolut inget otrevligt. En kvinna kom väldigt nära när hon delade ut en lapp och jag visade tydligt nej tack. Blev då oprovocerat påpucklad bakifrån så jag flög ner i backen, berättar hen, som uppger att slaget i huvudet ännu känns, säger den misshandlade personen till StockholmDirekt.

Efter NMR:s propagandaaktion fick polisen ta emot fyra anmälningar om misshandel. Men någon rättvisa lär offren knappast få. Det tog nämligen inte ens ett dygn innan polisen hade lagt ner samtliga utredningar.

Enligt den misshandlade personen som StockholmDirekt varit i kontakt med, fanns det flera vittnen på plats men säger samtidigt att polisen inte verkade vara speciellt intresserade av att samla in vittnesuppgifter.

– Men det fanns massa vittnen. Det var en man blev nedbrottad och flera vittnen sa det var han. Jag upplevde att flera ville och kunde peka ut vem som slagit men att polisen inte var särskilt intresserade, säger hen till StockholmDirekt.

Polisen kan i nuläget inte uppge varför utredningarna lades ned så snabbt men säger att det kan bero på att polisen saknade spaningsuppslag.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se