Kontakta oss

INRIKES

Årets vårfest utlovas i Stockholm när Hiphop och DJ-eliten samlas för Kobane

Publicerat

den

STOCKHOLM/KOBANE | Adam Tensta, Syster Sol, Eboi, ROSH och Nebay Meles med flera samt några av Sveriges tyngsta DJ:s utlovar årets vårfest i Stockholm den 15 maj. Målet är att samla in pengar för att bygga upp det de konservativa islamisterna i ISIS har förstört i Kobane.

Det viktigaste just är att bygga upp en fungerande skola för barnen att gå i. Konserten går under namnet Project Rebuild: Kobane och arrangeras av den i nattklubbssammanhang, brännheta DJ trion KMODI.

På sitt Facebook-evenemang skriver man om kriget mot ISIS och hur det har påverkat befolkningen

Ni känner säkert till hur IS har förstört städer och liv. I tidigare fungerande städer finns det nu INGET kvar att återgå till, men människorna är där och gör allt för att bygga upp ett samhälle som går att leva i. Nu när mediahajpen dött glöms det ofta bort hur orimligt det blir att försöka bo och bygga upp allt som gått förlorat och under ständig rädsla, attentat och förtryck.

Vi ska nu i samarbete med November Aid Project och Rojavakommittéerna bygga en skola i Kobane, för att så många barn som möjligt ska få gå vidare från detta massiva trauma, och inte behöva förlora kunskap och förutsättningar alla människor borde ha rätt till. Vi, arrangörerna för projektet åker ner själva med varenda krona och bygger på plats. Genom många bäckar små blir vi stora och vi är halvvägs där.

För mer information: https://www.facebook.com/events/664948443635474/
För förköpsbiljetter: https://billetto.se/events/projectrebuild

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se