NOTISER

Arlas vd tar ut minst en halv miljon i månadslön – mjölkbönderna går omkull ekonomiskt

11852827_871027062952188_853209421_o
KAPITALISMEN | Svenska mjölkbönder går på knäna ekonomiskt när bönderna får allt mindre del av de kronor som du betalar för svensk mjölk i affären. Både bönderna och de som arbetar inom mjölkindustrin får småpengar i jämförelse med Arlas vd Henri Sauvage De Nolting som tjänar mer än någonsin. I dag får han cirka en halv miljon kronor i månaden plus extra ersättning. Svenska bönder och arbetar inom mjölkindustrin rasar mot VD:ns höga lön.

Det finns ett överutbud av mjölk både i Sverige och globalt. Det är huvudorsaken till det nerpressade priset på mjölk. Men det stör inte Arlas vd, Henri Sauvage De Noltings som under 2014 hade en lön som bestod av en grundlön på 5,4 miljoner kronor, samt en rörlig ersättning på 803 000 kronor. Storföretaget Arla redovisar ett resultat för 2014 på nästan 2,9 miljarder kronor i vinst. Det är inte konstigt det är mjölkkris när bönderna knuffas undan av storföretagen girighet.

mjolkkriget

Källa: http://land.se/arlas-vd-far-lonelyft-har-aldrig-haft-sa-hog-lon-som-nu/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. dricker mjölk

    2015-08-10 den 11:04

    Riktigt bra redovisning. Här ser man hur sjukt allt är fördelat. Att Arla roffar åt sig på mjölkböndernas bekostnad. Hade Arla avstått en så stor procent vinst på varje liter mjölk, betala mera till bönderna istället för att stoppa vdn ficka full med mjölkböndernas pengar. Höjda mjölkpriser i butiken skulle inte hjälpa med en girig aktör som Arla med i leken.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp