Kontakta oss

EKONOMI

Akademibokhandeln delar ut statligt stöd som vinst till ägarna

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

EKONOMI Akademibokhandeln är en av de som mottagit statligt stöd under coronakrisen. Nu meddelar ägarna Volati att de kommer dela ut hundratals miljoner i vinst.

2020 valde bolaget Volati att skjuta upp sin aktieutdelning. Detta var på grund av att de mottagit statligt stöd för att rädda Akademibokhandeln som är ett av koncernens företag. Nu har de meddelat att det blivit dags att dela ut vinsten till sina ägare rapporterar Proletären.

På den kommande årsstämman rekommenderar de aktieutdelningar på totalt 843 miljoner kronor till ägarna. Aktieutdelningarna inkluderar också en ränta på 10,5% som utgår från datumet på den ursprungliga aktieutdelningen som blev uppskjuten.

Enligt Volatis delårsrapporter fick Akademibokhandeln statligt stöd för att täcka upp nedsättning av sociala avgifter, sjuklön, hyresnedsättning och korttidspermitteringar. Hur mycket pengar Volati fått av skattebetalarna är sekretessbelagt.

Aktieutdelningen kommer också inkludera 2020 vilket betyder att pengarna till vinsten också kommer från skattebetalarnas pengar.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se