Kontakta oss

EKONOMI

Stockholmsbörsen delar ut över 200 miljarder i vinst under pandemin

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

EKONOMI Trots den rådande pandemin och att flera företag tagit emot coronastöd kommer Stockholmsbörsens företag dela ut över 200 miljarder i vinst. Volvo genomför sin största vinstutdelning någonsin.

Över 200 miljarder kronor kommer Stockholmsbörsens 30 största bolag dela ut i vinst till sina aktieägare rapporterar Svenska Dagbladet. Trots att det råder en pandemi och att flera av företagen tagit emot coronastöd så kommer de dela ut sina vinster.

De företagen som kommer att dela ut störst vinst är Nordea med 30 miljarder och Astra Zeneca med 31 miljarder. 11 av de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen har mottagit permitteringsstöd från skattebetalarna.

Nytt svenskt vinstrekord
Ett annat företag som kommer göra en rekordvinst och största aktieutdelning någonsin under pandemin är Volvo AB. Vinstutdelningen kommer att ligga på ungefär 30 miljarder kronor.

Volvo är ett av de företagen som tagit emot coronastöd av skattebetalarna. När pandemin var som värst valde Volvo att stänga sina fabriker och permittera runt 20 000 anställda. Över 7 000 har också fått lämna sina jobb på företaget. Totalt har Volvo fått 1,3 miljarder i permitteringsstöd från skattebetalarna.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se