Kontakta oss

INRIKES

Asylboende brinner i Stockholm – Polisen misstänker anlagd mordbrand

Publicerat

den

polisavsparrningSTOCKHOLM| En kraft brand har brutit ut i ett asylboende i Fagersjö i södra Stockholm. Nära 40 personer har evakuerats. Larmet kom in strax före klockan 01.30.

Asylboendet i Fagersjö drivs i Stockholm stads regi och består av flera byggnader. Det är oklart hur branden startade, men polisen misstänker att den är anlagd. Branden upptäcktes vid halv två-tiden av en polispatrull som passerade förbi.

Någon försökte sätta eld på asylboendet redan under natten till lördagen, skriver Expressen. En dunk med olja hade placerats i en ugn som någon sedan slagit på. Personal lyckades dock stoppa branden. Det är inte klarlagt hur branden startade, men Håkan Dahlbäck, operativ chef vid Stockholms räddningscentral slår fast att det började brinna på utsidan av byggnaden. Men ska utredas ordentligt när elden är släkt. Ett 40-tal asylsökande som bor i byggnaden får nu se alla sina saker brinna upp i lågorna.

Storstockholms brandförsvar kommer att bekämpa branden under hela förmiddagen. Det finns ingen risk att branden sprider sig till den andra byggnad som boendet består av.

Redaktionen