Kontakta oss

INRIKES

Attacken mot Jimmie Åkessons hem pekas ut som pojkstreck

Publicerat

den

SÖLVESBORG Den så kallade attacken mot Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg har kallats alltifrån en ”AFA-attack” till ”Hot mot demokratin”. Men nu visar det sig att det kan röra sig om barn som har begått ”pojkstreck” i grannskapet.

Ett inlägg från Fältgruppen i Sölvesborg kan ha löst gåtan gällande den så kallade attacken mot Jimmie Åkessons hem igår. En nyhet som har kommit att dominera stora delar av media. Redan för en vecka sedan gick den lokala Fältgruppen ut på Facebook och skrev om äggkastande barn i Sölvesborg. I inlägget skriver Fältarna att det troligtvis rör sig om barn i årskurs 6-9. Fältgruppen uppmanar även sölvesborgarna att tala med sina barn om problemen med äggkastning på husfasader.

”Enligt de uppgifter vi fått så är det framför allt ungdomar i årkurs 6-9 som kastar ägg, men det kan mycket väl vara både yngre och äldre personer som ägnar sig åt detta. – Vi vill därför uppmana er föräldrar att prata med era barn och ungdomar om detta. Det är viktigt att vi alla försöker få ett slut på denna äggkastning.”

När Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon skrev om händelsen på Facebook kallade hon det för den ”värsta attacken hittills” samtidigt som hon bekräftade att det rörde sig om en så kallad ”äggning”.

”Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset. Fattar verkligen inte hur man kan göra så”

Enligt Henrik Gustafsson, informationsansvarig för Sverigedemokraterna är äggkastningen ett hot mot demokratin.

– Det har hänt tidigare, jag ser det som ett hot mot demokratin, säger han till kvällstidningen Expressen.

Allmänheten i Sölvesborg är däremot inte övertygade om att det rör sig om ett hot mot demokratin. Istället verkar de flesta rörande överens om att det rör sig om så kallade ”jävelungar” som har begått så kallade ”pojkstreck”.

Källa: Fältarna i Sölvesborg

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se