Kontakta oss

UTRIKES

Avslöjande bilder – Svenskarnas charterparadis förvandlas till ett nytt Syrien

Publicerat

den

turkietsansikte
TURKIET| Bilderna visar verkligheten bakom regimens krig mot civilbefolkningen. En verklighet som få svenskar tänker på då många förknippar landet med roliga familjesemestrar. Bilderna hade lika gärna kunnat vara tagna från inbördeskrigets Syrien men är tagna i svenskarnas charterparadis Turkiet.

De allra flesta svenskar förknippar Turkiet med soliga stränder, paraplydrinkar och familjesemestrar. Få förknippar däremot landet med den styrande AKP-regimen. Ett socialkonservativt parti som rent politiskt är att betrakta som Sverigedemokraternas ideologiska syskon. Ett parti som har avskaffat den sekulära demokratin och som förtrycker delar av den egna befolkningen.

Stridsflygplan bombar civilbefolkningen

Enligt regimen attackeras endast terrorister och så kallade extremister men i verkligheten har tusentals civila dödats av turkisk militär och polis sedan regimen bröt vapenvilan med terrorstämplade PKK som är en av den wahabitiska terrorrörelsen Islamska Statens värsta fiender. PKK är en patriotisk socialiströrelse som kämpar mot ockupationen av Kurdistan.

Turkiska myndigheter har tidigare nekat till att man har bombat civila i bostadsområden. Samtidigt visar bilder och Youtubeklipp på nätet en verklighet som turkiska myndigheter inte vill tala om. I västvärldens medier har Natostaten brutala repression mot den egna befolkningen i mångt och mycket tystats ned eller förminskats. Många krigsbrott rapporteras inte och den vardagliga situationen för landets minoriteter hamnar ofta i skymundan.

Facebooksidan Turkiska statens rätta ansikte är en av flera europeiska initiativ på sociala medier som syftar till att uppmärksamma den vardagliga situationen. Facebooksidan var tidiga med att publicera bilder från regimens flygattacker mot den mångkulturella staden Nuseybin som ligger i den turkockuperade delen av Kurdistan. nära gränsen mot Syrien. Bilderna från Nuseybin kunde lika gärna varit tagna i grannlandet Syrien – samtidigt uppges förödelsen vara värre på andra håll i regionen.

Se Turkiska statens rätta ansikte nedan.

t1 t2 t3 t4 t5 t6 t7

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se