UTRIKES

Tusentals aktivister stoppar Vattenfalls kolbrytning

TYSKLAND| Vattenfalls kolbrytningsverksamhet står stilla i Tyskland efter att tusentals aktivister ockuperar dagbrottet.

Över 2 000 aktivister, däribland flera hundra svenskar, fortsätter att demonstrera mot försäljningen av den svenskägda brunkolsverksamheten i Tyskland. Aktivisterna blockerade ett tågspår för att stoppa koltransporter och en grupp aktivister ska ha tagit sig in på kraftverket. Miljöaktivisterna har blockerat koltransporterna så att kraftverkets produktion minskat med 70 procent, bekräftar Vattenfall.

– Vi kan varken transportera kol från eller till kraftverket. En del aktivister har också klättrat upp på gruvbrytningsmaskinerna, säger Peter Stedt på Vattenfalls pressjour till TT.

Protesten inleddes i går då aktivisterna, klädda i vita skyddsoveraller och munskydd, bröt sig in i dagbrottet i Welzow-Süd nära den polska gränsen. Polisen har valt att inte ingripa för att undvika att utlösa en konflikt, uppger Vattenfall.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. peter

    2016-05-14 den 21:15

    Det är mycket energi som bara ligger och väntar där , gräver inte vattenfall så gräver någon annan i sinom tid . . lita på det ! !
    Inget är vunnet förutom ett litet ögonblick av tid . . snart är allt igång igen ! !

    Så ser världen ut idag ! !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp