Kontakta oss

UTRIKES

PKK: Regeringens Turkietförhandlare sprider fabricerade anklagelser

Publicerat

den

KURDISTAN  Regeringens chefsförhandlare Oscar Stenström har försökt koppla ihop PKK med den svenska gängbrottsligheten i svensk media. Nu får han svar på tal från PKK själva.

I slutet av januari gick regeringens chefsförhandlare med Turkiet, Oscar Stenström, ut i Nyhetsmorgon och påstod att kurdiska PKK finansieras av gängbrottslighet i Sverige. Borgerliga Expressen var snabbt ute och försökte koppla den efterlyste brottslingen som kallas för ”Kurdiska Räven” till PKK.

”Fabricerade anklagelser”

Nu svarar Kurdistans Arbetarparti (PKK) själva Stenström. PKK:s utrikespolitiska kommitté skriver i ett pressmeddelande att de tillbakavisar Stenströms ”grundlösa och falska anklagelser” mot den kurdiska frihetsrörelsen.

– Detta är helt fabricerade anklagelser för att tillfredsställa herr Stenströms turkiska motsvarighet.

– Utrikesminister Tobias Billström har kommit med liknande anklagelser. Den svenska regeringen kan ha goda relationer till Turkiet, det anmärker ingen på. Men vi säger, använd inte oss kurder som en förhandlingsbricka. Erdogan har blod på sina händer och begår brott mot mänskligheten i vårt land -stötta inte honom.

Kurdistans Arbetarparti grundades 1978 som ett politiskt parti och en självförsvarsrörelse för den kurdiska minoriteten i Turkiet. Rörelsen har bland annat varit med och bidragit till att terror-sekten IS krossades i Syrien.

PKK gör i sitt pressmeddelande skillnad mellan Stenström och det svenska folket.

– Det Kurdiska folket och det Svenska folket har en lång och djupgående vänskap. Vi värderar denna vänskap högt stort och vill fördjupa den ytterligare. Det medvetna svenska folket ser med vilka syften dessa grundlösa anklagelser görs. Oavsett vad någon säger så kommer vi att fortsätta skydda humanistiska och demokratiska värderingar, fortsätta vår kamp och befria vårt land och vårt folk.

Läs också: Experten sågar nya lagen ”regeringen kan själva välja vad som räknas som terrorism”

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se