Kontakta oss

INRIKES

Bert-skådespelaren Oliver Loftéen erkänner nazistmotiverad misshandel av sina föräldrar

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| Den före detta barnskådespelaren Oliver Loftéen, mest känd som uppfinnaren Åke i tv-serien Bert från 90-talet, är under utredning för misshandel på sina egna föräldrar. Loftéen är enligt egen uppgift medlem i nazistiska NMR.

Enligt ett förundersökningsprotokoll vid Stockholms tingsrätt är den före detta barnskådespelaren Oliver Loftéen misstänkt för misshandel på sina egna föräldrar i slutet av september. Loftéen är bland annat misstänkt för att ha slagit sin mor i ansiktet minst fem gånger med knuten näve, dragit henne i håret, slagit henne i nacken och sparkat henne.

Enligt förundersökningen är Loftéen även misstänkt för att ha dragit sin far i håret och för att försöka slå fadern med en lampfot. Loftéen ska ha varit berusad under händelsen, och enligt uppgift ska han ha varit inneboende hos sina föräldrar i omkring en veckas tid vid tidpunkten för misshandeln.

Den före detta barnskådespelaren ska ha motiverat misshandeln med att han själv var ”nationalist” och att fadern var kommunist. Enligt förundersökningen säger Loftéen själv är han medlem i den nazistiska sekten NMR. Loftéen ska även ha meddelat polisen att han tänker närvara vid NMR:s hatmarsch i Stockholm den 12 november.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se