Kontakta oss

INRIKES

Polisförbundet i samtal med ökände polistwittraren ”Peppe” Larsson

Publicerat

den

peppeGÖTEBORG| Den ökände Göteborgspolisen Peter ”Peppe” Larsson har återkommande utmärkt sig på mini-bloggen Twitter som en synnerligen radikal och självsvåldig konstapel. I helgen delade han en tweet som fått polisförbundet att agera.

Lördagen den 22 oktober retweetade ”Peppe” Larsson den numera ökända tweeten från SD-politikern Jörgen Fogelklou, med bilden från TV 4 på fem högstadiebarn varav en storvuxen pojke misstänkliggörs med ordet ”Klasskamrater”. Tweeten och bilden som spreds av riksdagsledamoten Kent Ekeroth har sedan helgen skapat stora diskussioner på sociala medier.

Polisman Peter Peppe Larsson fick direkt kritik för att han spred bilden. Själv slog han ifrån sig med att hävda att han oförskyllt fått kritik från ”vänstereliten” för att han retweetade från fel person.

Under söndagen ifrågasattes Peppe Larsson av en mängd twitteranvändare varför han spred det som uppenbarligen var ett djupt rasistiskt misstänkliggörande av en oskyldig 15-åring. Då Peppe är förtroendevald i Polisförbundet vände sig Twitteranvändare sig till dem.

Under måndagen kom svaret. Polisförbundet, som anser att retweeten vara klart olämplig, har inlett samtal med ”Peppe”. Själv har han nu lagt sitt konto som ”Skyddat”.

2

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se