Kontakta oss

INRIKES

Beskjuten polis har kopplingar till organiserad brottslighet

Publicerat

den

INRIKES Polisen som fick sin lägenhet beskjuten i fredags har kopplingar till den organiserade brottsligheten. Polisen väntar också på en dom som kan leda till avsked.

Tidigt på fredagsmorgonen blev en polis lägenhet beskjuten i Göteborg. Polisen var under beskjutningen inte hemma utan var på jobbet. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och startade en särskild händelse vilket innebär att resurser från hela regionen kan tas i anspråk i span- och utredningsarbetet.

Vad polisen inte nämner i sitt pressmeddelande är att polisen har kopplingar till den organiserade brottsligheten. Polisen är släkt med en ledande figur i ett gäng i Frölunda.

Polisen riskerar också att förlora sitt jobb då hon åtalats för dataintrång. Hon har gjort hundratals slagningar i polisens databas. Hon har tagit reda på information om sin egna släkting och hans nätverk samt information om ett rivaliserande gäng i samma stadsdel.

Dataintrånget skedde under 2020. En dom väntas komma inom några dagar. En fällande dom leder till att polisen kommer bli av med sitt jobb.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se