Kontakta oss

INRIKES

Bildbevisen: Sopbergen fortsätter växa!

Publicerat

den

Soprum i Stockholm

STOCKHOLM Samtidigt som borgerliga röster påstår att sopstrejken är över fortsätter stockholmarnas soprum svämmas över.

I tidningar och på sociala medier försöker borgerliga debattörer och lobbyister förmedla bilden av att sopstrejken är över. I verkligheten verkar det snarast handla om någon form av organiserat strejkbryteri. De strejkande sopgubbarna uppmanar fortfarande samtliga anställda och allmänheten till bojkott av arbetsköparen Reno Norden.

Enligt flera medier, däribland DN och Aftonbladet ska strejken vara över sen flera dagar. Men runt omkring i Stockholm fortsätter sopbergen att växa och växa. Aktuellt Fokus kan nu publicera flera bilder på soprum tagna i Stockholm. Bildbevisen är tydliga – sopkaoset fortsätter.

I förrgår gick Stockholms sopgubbar ut med en kommuniké där dom förklarar hur läget ser ut. I kommunikén är sopgubbarna tydliga med att dom gärna vill fortsätta med sophämtningen, men inte på lönedumparföretagets villkor.

”Är strejken slut? Kalla det vad ni vill, men vi går inte tillbaka till Reno. Vi uppmanar alla att bojkotta företaget. Både kunder och arbetare.

Sopgubbarna har sagt upp sig, är på semester, några är sjukskrivna, någon jobbar. De som enligt uppgift nu kör sopbilarna är inga riktiga sopgubbar, utan nybörjare. Sopberget i Stockholm bara växer!

Så fort stockholmarna kommer tillbaka från semestern exploderar sopmängderna i soprummen. Den 1a oktober svämmar Södermalm och Östermalm också över av sopberg om Reno tar över efter Liselotte Lööf.

Vi börjar gärna hämta sopor igen, men inte på Reno Nordens villkor.”

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se