Kontakta oss

INRIKES

Bor med barnvåldtäktsman – kan bli Sveriges nästa justitieminister

Publicerat

den

tobias andersson sd - foto_ faksimil youtube

INRIKES    Så sent som igår stod han på scenen på Sverigedemokraternas landsdagar och krävde hårdare tag mot brottslingar. Vad han inte berättade är att han bor med en dömd brottsling som har suttit i fängelse för pedofilbrott.

Med drygt tio månader kvar tills valet har han siktet inställt på att bli Sveriges nästa justitieminister. Vilket inte är helt omöjligt om SD skulle bilda regering med Moderaterna och Kristdemokraterna. När Aktuellt Fokus granskar Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Tobias Andersson framgår det att han inte lever som han lär.

Det var förra vintern som nyheten om Centerpartiets Fredrik Federley pedofilsambo slog ned som en bomb. C-toppens ursäkter visade sig inte stämma och efter ett tag avgick han som EU-parlamentariker och lämnade sina poster inom Centerpartiets partistyrelse. En som gick särskilt hårt åt Fredrik Federley var Tobias Andersson. På Twitter skrev Andersson flera inlägg där han gick till hårt angrepp mot Federley. I inläggen framgick det att Tobias Andersson tycker att det är moraliskt förkastlig att Federley var sambo med en dömd pedofil. Den tredje december 2020 kommenterade han avslöjandena om Fredrik Federley så här: ”Ingen kan råka omge sig med flertalet pedofiler, då kvarstår frågan varför han haft samröre med dem alla?”.

Att Tobias Andersson valde att skriva ”flertalet pedofiler” istället för att konstatera att man inte ska omge sig med pedofiler överhuvudtaget, har uppmärksammats av ett fåtal personer på sociala medier.  Somliga tror det hänger ihop med Tobias Anderssons kopplingar till en ökänd barnvåldtäktsman.

Dömd för barnvåldtäkt

Tobias Andersson bor med en person som har suttit i fängelse för våldtäkt mot barn. Nämligen Tobias Anderssons pappa Joachim Andersson.

2015 dömdes Joachim Andersson för våldtäkt mot barn, vapenbrott och brott mot vapenlagen. Brotten begicks när han var aktiv politiker inom Sverigedemokraterna och jobbade på ett behandlingshem för minderåriga i Skövde kommun.

”smärta i underlivet”

Domen mot den dåvarande SD-nämndemannen Joachim Andersson

I domen från Skaraborgs Tingsrätt framgår det att Joachim Andersson drogade den minderåriga flickan och förgrep sig på henne när hon hade tappat medvetandet och inte visste vad hon gjorde.

”Hon gick in på sitt rum kl. 22. Hon hade ont i nacken och ryggen. När hon låg i sängen hade hon behå och trosor på sig. Joachim kom in på hennes rum vid 23.30- tiden; det var då mörkt i rummet. Han frågade om hon ville ha en extra kudde och en huvudvärkstablett, och han kom tillbaka med detta efter en stund. Hon stoppade i sig tabletten och har därefter vissa minnesluckor och minns inte i detalj vad som hände, hon minns bara ”snuttar”. Hon minns inte att Joachim skulle ha gett henne någon massage men hon minns att han stoppade in sina fingrar i och slickade hennes underliv och att han tafsade på henne. Hon minns dock inte klart om han också genomförde ett samlag med henne. Dagen efter hade hon ont, det kändes som om hon ”tappat oskulden”, och hon kan fortfarande känna fysisk smärta i underlivet.”, står det i domen.

Två års fängelse

Joachim Andersson dömdes till två års fängelse för brotten och lämnade därefter sina politiska uppdrag inom Sverigedemokraterna.

Aftonbladet skrev om händelsen 2015

Tjänar 70 000 kr/mån

Joachim Anderssons dömdes för barnvåldtäkten 2015. Då var Tobias Andersson 19 år gammal. Nu är Tobias Andersson 25 år gammal och har haft en riksdagslön på närmare 70 000 kronor i månaden i tre år. Det innebär att han till skillnad från många andra 25-åringar, kan välja att flytta hemifrån när han vill. Men ändå väljer han att bo med en person som är dömd för barnvåldtäkt. Vilket han ansåg vara moraliskt förkastligt när det gällde Fredrik Federley.

Aktuellt Fokus har sökt Tobias Andersson för en kommentar utan resultat.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se