Kontakta oss

INRIKES

”Borde skrivas in på psyket” – Maktkamp i Folkpartiet

Publicerat

den

folkpartiet
INRIKES | Makt och inkasserande av skattebetalarnas pengar korrumperar. Det pågår en strid inom Folkpartiet i Trollhättan som har fullkomligt eskalerat. I ett sms kallar ordföranden i Trollhättan, riksdagsledamoten Said Abdu, den tidigare gruppledaren för en vidrig själ som behöver psykvård.

Den infekterade situationen i Folkpartiet i Trollhättan har pågått under många år. Det bottnar i en strid mellan två falanger – enkelt sammanfattat det gamla gardet mot det nya.Vid årsmötet nyligen valde cirka 70 medlemmar att lämna partiet i protest mot vad de kallar ett kuppförsök.

”En partiadel”
– Jag har varit med i 34 år. Det finns ingen demokrati i Folkpartiet längre. Det är en partiadel med vänskapskorruption, säger Britt Hallgren (FP), kommunfullmäktigeledamot, som nu lämnat partiet. De avhoppade medlemmarna anklagar den andra sidan för att ha kuppat ut dem. Efter årsmötet har man även bråkat om vem som ska skriva protokollet från mötet och vad det ska innehålla. Två av de som utmärkt sig i konflikten är Dan Möllengård, tidigare gruppledare för FP i Trollhättan och Said Abdu, riksdagsledamot och ordförande för FP i Trollhättan.

Bråkar om protokoll
Dan Möllengård uteslöts ur partiet i december förra året. Folkpartiets etikkommitté, som granskade uteslutningen, menade att han använt en hårdhänt maktutövning mot sina motståndare inom partiet. Möllengård kallar uteslutningen en kupp som bottnar i en mobbningskampanj mot honom. Said Abdu har nyligen omvalts som ordförande i Trollhättan. De båda anklagar varandra för trakasserier och hot – bland annat bråkar man om det omtalade protokollet från årsmötet.

”Borde skrivas in på psyket”
Aftonbladet har tagit del av ett sms som Said Abdu skickade till Dan Möllengård i tisdags. Det inleds: ”Vidrig själ är vad du har, som omgående borde skrivas in på psyket för att få hjälp, om inte för dig själv så för dina nära…”Sms:et har diarieförts som ett dokument rörande hot och kränkning hos kommunen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se