EU

Brittiska etablissemanget försöker stoppa Brexit

BREXIT/EU| High Court of Justice i England har bestämt sig för att folkomröstningen om EU inte gäller utan det är enbart politikerna i parlamentet som får rösta om EU.

BBC rapporterar om att High Court of Justice i England sätter tillfälligt stopp för Brexit. För att lämna EU krävs det att ett medlemsland utlöser artikel 50 i Lissabonfördraget. Domstolen har nu beslutat att folkomröstningen som skedde tidigare i år inte får användas för att utlösa artikel 50. De anser att det enbart är politikerklassens omröstningar i parlamentet som ska gälla.

Den borgerliga premiärministern Theresa May har tillsammans med regeringen överklagat beslutet till Högsta domstolens. May har sedan tidigare sagt att artikel 50 kommer utlösas senast i mars nästa år, något som ser ut att bli en omöjlighet efter det nya beskedet.

I nuläget är det oklart om det kommer ske en omröstning i det brittiska parlamentet. Majoriteten av parlamentsledamöterna verkar stå på EUs sida. Skulle det ske en omröstning i parlamentet som säger att Storbritannien ska stanna i EU har det brittiska folket blivit överkört av etablissemanget.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Hamid

    2016-11-06 den 15:33

    Är detta sant så antar jag att England skulle behöva en riktig generalstrejk som lamslår ALLT för att få politikerna att förstå detta med demokrati , sedan kun generalstrejken fortsätta tills vissa demokratihatande politiker är utsparkade på gatan !

    99.999 % av britterna tillhör folket och då är det folket som ska dra riktlinjerna !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp