Kontakta oss

EKONOMI

Brittiska investmentbolaget: Jeremy Corbyn ger riskkapitalisterna ångest 

Publicerat

den

STORBRITANNIEN Brittiska miljardärer uppges redan ha börjat planera inför framtida skattetrixande. Anledningen är för att makteliten räds för vad Jeremy Corbyn kan göra om han vinner nästa val.

 

Bara blotta tanken på en blygsamt höjd bolagsskatt under en socialdemokratisk regering i Storbritannien, har fått landets rika minoritet att se rött. Det framgår av Jason Holland, direktör för investmentbolaget Tilneys. Enligt Holland framkallar tanken på Jeremy Corbyns ljumma socialdemokrati ångest hos bolagets aktieägare.

 

Risken för att en vänsterregering ledd av Jeremy Corbyn och John McDonell, kan bli en realitet nästa val är en faktor som skapar ångest hos klienter som investerar i Storbritannien, skriver Jason Holland i ett uttalande.

 

Enligt investmentbolaget har flera investmentbolag börjat spåna på hur dom kan undvika att göra rätt för sig i framtiden. Enligt Tillneys VD Jason Holland satsar hans bolag nu järnet på att hjälpa de rika gömma undan skattemiljoner från folket.

 

Nittiofem procent av Storbritanniens befolkning kommer inte att drabbas av skattehöjningar om, socialdemokratiska Labour kommer till makten, istället har partiet gått ut med att dom kommer koncentrera sig på att beskatta den allra rikaste procenten av befolkningen.

 

Emil Tholander

emil.tholander@aktuelltfokus.se