Kontakta oss

NOTISER

Arbetarfientlighet i centrum på Centerpartiets stämma i Falun

Publicerat

den

falunc
FALUN
| Under Centerpartiets stämma i Falun beslutades en majoritet av Centerpartiets röstberättigade att Centerpartiet ska verka för att inskränka i strejkrätten och luckra upp LAS, Lagen om anställningsskydd.

De nygamla förslagen från Centerpartiet gör gällande att partiet bland annat vill ändra lagstiftningen så att småföretagare som agerar arbetarfientligt inte ska omfattas av sympatiblockader från organiserade arbetare och fackförbund. Ett minst sagt arbetarfientligt förslag som kan slå hårt mot de som vill ha bättre villkor, lön och arbetsmiljö, exempelvis undersköterskor och byggnadsarbetare.

På Centerstämman tog det marknadsliberala partiet även mer ställning för kapitaleliten och ojämlika strukturer på arbetsmarknaden. Partiet har på nytt lyft frågan om att skära i lagen om anställningsskydd. Något som hade inneburit än mer otrygghet på arbetsmarknaden för Sverige arbetare om Centerpartiet hade fått igenom förslaget. Vilket inte är otroligt då Centerpartiet liksom övriga Alliansen och Sverigedemokraterna är för än mer globaliserad marknadsekonomi vilket förutsätter att Sverige öppnar upp dörren för att göra Sverige till ett låglöneland.

Möter starkt motstånd på nätet

Direkt efter beslutet började kritiken flöda på sociala medier. LO gick snabbt ut med en bild som på bara en halvtimme delades av hundratals människor. Även privatpersoner och organiserade arbetare har rasat mot Centerpartiets arbetarfientlighet på sociala medier.

Centerpartiet försvarar sin politik med att de anser att arbetsmarknaden borde bli mer flexibel då arbetsköparna tjänar på det. Arbetare och fackförbund kritiserar det hela och kräver mer ordning och reda på arbetsmarknaden före kortsiktiga vinster och en övertro på den odemokratiska marknadsekonomin.

Centerpartiets ställningstagande i Falun visar tydligt att Centerpartiet liksom övriga Allianspartier och SD är ett tydligt systemtroget högerparti och inget parti för den som eftersträvar mittenpolitik eller bättre villkor på arbetsmarknaden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se