Kontakta oss

KULTUR

Alexander Bard jämför sig med judar i koncentrationsläger efter kritiken

Publicerat

den

KULTUR Alexander Bard blev påmind om att han tillhör vuxenvärlden och får ta konsekvenserna av sina uttalanden. Då jämförde han sig med en jude i koncentrationsläger.

Det började med en diskussion på Twitter efter att Nyheter Idags chefredaktör, Chang Frick, uttryckte stöd för Alexander Bard samtidigt som han ansåg att kravet på att TV4 ska sparka Alexander Bard är fascistiskt. En anonym twittrare påpekade att fascism inte är samma sak som när privata företag bedömer någons anställning efter offentliga uttalanden. Varpå en högervriden twittrade svarade hen att sparka människor på grund av åsikter är förtryck vilket är detsamma som fascism. Vilket fick den anonyma twittraren att replikera att det tillhör vuxenvärlden att ta konsekvenserna av sina uttalanden.

När Alexander Bard fick syn på konversationen tog han uppenbart illa vid sig över att bli påmind just om att uttalanden ger konsekvenser. När han citerade den anonyma twittraren till sina 75 000 följare, började han jämföra sig själv med en jude i ett koncentrationsläger.

Debatten kring Alexander Bards medverkan på TV4 har blivit aktuell efter att över 10 000 personer skrivit under en namninsamling som kräver att TV4 ska bryta med den före detta artisten. Anledningen till att så många har tröttnat på Bard är hans attityd mot och uttalanden om kvinnor. Bland annat har han kallat Gudrun Schyman för hora, Zara Larsson för bitch, uttryckt önskan om att Beatrice Ask ska dö en lång plågsam död och kallat kvinnor från Centern för ”missfosterhjärnor”.

I skrivande stund har uppropet till TV4 samlat över 14 000 namnunderskrifter.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se