NOTISER

Budgeten: SD vill att Malmöborna ska betala för IS-terroristernas rehabilitering

MALMÖ| Kritiken var hård mot den “Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism”, Mona Sahlin, när förslaget om att rehabilitera ISIS-krigare dök upp. Nu har Mona Sahlins resonemang vunnit gehör hos Sverigedemokraterna som vill att skattebetalarna ska stå för rehabilitering av terrorresenärer. Det framgår av SD:s egna budgetreservation.

I Sverigedemokraternas budgetreservation i Malmö framgår det att partiet vill följa Mona Sahlins kritiserade linje mot så kallade ”jihadresenärer”. Förslaget innebär bland annat att återvändande personer som har deltagit i strider tillsammans med den islamistiska terrormilisen Islamska Staten ska delta i skattebetalda program istället för att straffas.

Under kapitlet ”Demokrati och tillgänglighet” tar Sverigedemokraterna upp de extremkonservativa terrorresenärerna på flera punkter, partiet pekar indirekt ut just Islamska Staten och dess hot mot människor i Sverige.

sdisis

Från Sverigedemokraternas budgetreservation i Malmö.

I kapitlet skriver Sverigedemokraterna att de vill att kommunstyrelsen ska ta fram ett “avradikaliseringsprogram” för terrorresenärer som återvänder från så kallade ”Jihadresor”. Att en dylikt habilitering inte skulle hamna på skattenotan faller på sin egen orimlighet. Förutom att vilja införa skattebetalda program för extremkonservativa islamister väljer SD samtidigt att använda sig av begreppet ”våldsbejakande extremism” trots att begreppet saknar en klar definition och har kritiserats för McCarthyism.

S+MP-regeringen har sedan tidigare uttryckt en vilja att kriminalisera så kallade jihadresor. Så sent som idag gick Socialdemokraternas Morgan Johansson ut och krävde fängelsestraff för terrorresenärer.

-Det finns ingenting att skylla på för dessa människor. De kan inte i efterhand säga att de inte visste vad det handlade om. De åker med öppna ögon, sade justitieminister Morgan Johansson till Sveriges Television. Även Folkpartiet har förordat ett snarlikt förslag där man vill förbjuda terrorträning.

Malmö stads budget avgjordes tisdagen och onsdagen den 16-17 juni förra veckan. När Aktuellt Fokus var ute på stan och frågade allmänheten om vad som bör vänta återvändande ISIS-krigare, svarade en absolut majoritet att de borde straffas. Aktuellt Fokus kommer med största sannolikhet återkomma om SD Malmös budgetreservation.

Källa: http://malmo.sverigedemokraterna.se/wp-content/uploads/sites/20/2015/06/Sverigedemokraterna-budgetreservation-2016.pdf

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

44 kommentarer

44 Comments

 1. Bengt Persson

  2016-01-03 den 20:50

  Bluff och lögn ta fram en referens eller fakta

 2. Pingback: Här valarbetar Hells Angels medgrundare för Sverigedemokraterna | Aktuellt Fokus

 3. Pingback: EXTRA! Sverigedemokraterna vill hantera extrem islamism med fritidsgårdar | Aktuellt Fokus

 4. Pingback: Lite kort om att SD Malmö vill rehabilitera återvändande ”jihadresenärer” | Himlago

 5. Pingback: Sverigedemokraterna massblockerade sina egna väljare | Aktuellt Fokus

 6. missan

  2015-06-28 den 13:12

  Aktuellt Fokus ska ha en eloge för att ha uppmärksammat det här. Jag ska sprida detta vidare till mina vänner på Facebook. Inte klokt hur de vilseleder folk. SD verkar göra det mesta för att bli det femte Allianspartiet. I Landskrona har de redan blivit en del av PK-etablissemanget. Bedrövligt att se. Inte lönt att rösta fler gånger. Alla partier i riksdagen är samma skrot och korn. I slutändan handlar det bara om pengar.

 7. Demokrati NU!

  2015-06-28 den 13:07

  En blind man kan se att SD går mot borgarna men att de vill ha kvar sina kärnväljare ifall att deras ljummenpolitik skiter sig. De flirtar för guds skull med Annie Lööf angående vinster i välfärden. Det här är ju bara i linje med det. Sahlin och hennes experter består ju av den gamla regeringens liberala experter. Experter som har blivit duktigt sågade av forskarvärlden. De försöker likställa marxister, nationalister och islamister vilket är så satans dumt. Hur mycket likhet finns det mellan IS och Svenskarnas Parti? Hela linjen är urblåst och resulterar i att man tror att man kan vårda bort ideologier som inte hör hemma i det liberala pissamhället.

  Den här linjen är pinsam SD och ni pissar era gamla ideal i ansiktet genom att erkänna begrepp som går emot er grundpolitik. En blind man kan förstå att avradikaliseringsprogram innebär vård. Sluta tro att väljarna är idioter.

 8. Pingback: Sverigedemokraterna pudlar efter påtryckningar från väljarna – Fortsätter i samma spår ändå | Aktuellt Fokus

 9. Bo Karlsson

  2015-06-27 den 01:01

  Det ante mej att sverige demokraterna skulle visa sej vara som alla andra partiet. när dom tog bort kravet om eu urträde på landsdagarna och ville ha kompromissa om avtalet så fattade man redan då att det vart nått lurt. politiker är pack oavsett parti. Jimmie Åkesson tjänar 120 000 i månaden. går de ut och pudlar nu bevisar det bara vilka enorma pössfjöskar de är.

 10. henrik

  2015-06-26 den 21:29

  Samma person som låg bakom uteslutningen av Gustav Kasselstrand låg bakom budgetförslaget. Att ledningen inte vaknar och sätter ner foten är skandal! Vakna Jimmie! Ut med de politiskt korrekta svinen! De förstör SD!!!

  • Gaijin

   2015-06-27 den 21:55

   Det förvånar mig inte alls…

 11. Daniel

  2015-06-26 den 11:19

  SD i Malmö tillhör bland de äldsta och mest erfarna. Det är i Skåneland SD har sina rötter. Vi vet ju alla vad som händer när rötter \”ruttnar\”. Det ironiska är att det enda som kan sänka SD är medmänsklighet, exempelvis om Åkesson skulle ge pengar till en tiggare eller om han skulle hjälpa ett ensamkommande flyktingbarn. Hade det fångats på bild eller film skulle SD implodera och dö i våldsamma inre strider och väljarflykt.

  • Gunilla

   2015-06-27 den 00:31

   Oj så fel du har jag är SD och jag har fadderbarn så du kan stoppa din ironiska medmänsklighet i häcken du har inte ens lyssnat på Jimmie hör jag det är just det vi vill göra hjälpa fler på plats

   • Bo Karlsson

    2015-06-27 den 01:03

    Du snackar väl inte för hela sd? jag tror inte att hela sd är rasistiskt men dom har tyvärr dragit till sej väldigt många om man jämför med resten.

    oavsett vad ser makten ut till att ha stigit dom åt huvudet. de är ju pk. min röst får dom inte fler gånger.

 12. Stellan

  2015-06-26 den 03:06

  Klandra inte hela partiet för det SD Malmö gör!!!

  • kalle

   2015-06-26 den 11:40

   Så toppstyrt som SD är så skulle det inte förvåna mig om andra lokalgrupper lägger liknande budgetreservationer. Det måste ju vara direktiv uppifrån.

 13. Saudi

  2015-06-25 den 16:03

  Varför inte låta dom själva svara på den frågan? Nu är det bara tomt prat och inga konkreta bevis.

 14. Mange

  2015-06-25 den 02:16

  i helvete heller mina skattepengar ska gå till att vårda islamister. politikerna borde komma ut till verkligheten. pinsamt dåligt sd!!!

 15. This nickname kills fascists

  2015-06-24 den 01:15

  Konservativa som rehabilitera konservativa. Hur fan ska det sluta egentligen? SD borde [uppmaning som Aktuellt Fokus inte tolererar] Uppmanar alla antiislamister att börja jaga sin lokala sd-politiker. Fuck isis!

  • AktuelltFokus

   2015-06-24 den 11:20

   I Aktuellt Fokus kommentarsfält är taket högt. Däremot tolererar vi inte uppmaningar till våld, hets mot folkgrupp, rasism, kapitalism eller annat som kränker människor. En SD-politiker är fortfarande en människa. Angrip deras åsikter och deras ageranden istället för att låta som en hatisk pubertal grinolle tack.

 16. Nicklas A

  2015-06-24 den 01:05

  Dumma i huvudet hela bunten. Vårda terrorister? Har de fått fnatt? Inte lönt att rösta mer. Finns inga vettiga partier. SD rörde om grytan men börjar bli mer och mer som folkpartiet. Bedrövligt att se eländet.

  • Värmlands stoltthet

   2015-06-24 den 01:08

   håller med. blir inte sd igen. de gjorde bort sig med vinster i välfärden och nu detta. nästa val blir det soffan eller kalle anka partiet. alla partier är likadana, äcklig 8-klöver som skiter i folket. ge is terroristernas offer rehabilitering istället jävla nötter.

   • Marcus

    2015-06-25 den 14:48

    Fattar ni inte att de bara e bullshit dom skriver. SD skulle väl aldrig lägga skattepengar på jihadresenärer.

   • AktuelltFokus

    2015-06-25 den 15:56

    Vi har en hård linje mot skräpkommentarer och har blivit bombade av sådana hela natten från SD-leden. Dessa kommentarer släpper vi ej igenom då de flesta inte håller måttet och endast är provokationer. Många Sverigedemokrater har skrivit att de tror att vi har hittat på den här nyheten. Svaret på frågan är nej. Detta är SD Malmös egna budgetreservation. Den är offentlig och SD Malmö har tagit fram punkterna i den själv. Är man upprörd över de punkterna bör man rimligtvis vända sig till SD och inte till den fria median. Mvh Aktuellt Fokus

   • Stellan

    2015-06-26 den 03:05

    Jag har kollat igenom källorna och även mailat Sverigedemokrat på högre nivå i partiet. Det stämmer tyvärr att Sverigedemokraterna i Malmö har anammat den här etablissemangsrollen. Det är däremot endast SD Malmö och man ska inte skylla detta på Åkesson. Punkt slut. SD Malmö ska bära hundhuvudet här. Ingen annan. Hoppas detta leder till uteslutningar. Annars är det något fel i partiet.

   • Bo Karlsson

    2015-06-27 den 01:05

    Jag gjorde detsamma. Jag läste igenom hela och det är anmärkningsvärt det SD föreslår. Vem som helst fattar ju att det är omöjligt att vårda bort islamism. SD har drabbats politikersjukan. I folkmun för pk.

   • Gaijin

    2015-06-27 den 21:50

    SD blir alltmer ett etablissemangsparti och det är vad ledningen vill. De som vill hålla en lite hårdare och mindre publikfriande linje a la SD ca 2006 eller så kallas för fascister och utesluts (Kasselstrand och Hahne). Detta trots att Kasselstrand (2006) och Hahne (2008 eller 2009) gick med då SD var ett normalt parti medan SD:s ledning gick med på 90-talet då det var ett etnonationalistiskt parti inte så värst långt från SvP.

    Jag oroar mig för men misstänker att SD kommer att röra sig mer mot de andra partierna och att de som är lite mer konservativa kommer pekas ut som \”ideologiskt avvikande\” och uteslutas eller tuktas så att de rättar in sig i ledet.

   • Max

    2015-06-27 den 20:50

    Sds officiella linje är ju att dra in passen för de som ansluter sig till terrororganisationer.
    Det har jag direkt från Jimmie Åkesson. Detta låter helt sjukt.

  • Johan Krüger Haglert

   2015-06-27 den 03:02

   De vill ju ha en politik de kan få väljare på också.

 17. anders Bäcklin

  2015-06-23 den 20:52

  Ha ha det är väl bara för att de vet att alla vill något annat än vad sverige demokraterna vill. Säger sd ja till jihadresor så kommer alla andra partier snart enas och förbjuda detta.

  • Pia

   2015-06-23 den 21:18

   Tycker snarare det är tvärt om. Så fort SD kommer med något av sina tramsförslag så står alla (särskilt de borgerliga) där och ylar ikapp om att \”ja vi måste faktiskt börja praaata om dehär\” och SD:s bröliga internetarmé är alltid där och snor uppmärksamheten från de verkligt intressanta frågorna.

   • Volvo

    2015-06-24 den 16:54

    Håller med. Kolla bara på hur KD, M och SD interagerar. SD gillar det där, det märker man. De har blivit ett etablissemangsparti helt enkelt.

 18. Harald

  2015-06-23 den 19:13

  Kontigt, de som har mest att tjäna på en radikalisering, IS-rekrytering och dålig integration torde väl vara just SD? Kanske finns där ändå en viss sympati fascistoida högerextremister emellan..?
  Tycker f.ö. inte att exit-åtgärder för hjärntvättade fascister är någonting dåligt, hårda straff kanske tillfredsställer hämndbegäret men kommer ju inte ha någon effekt på fascismen i övrigt.

  • Freija

   2015-06-27 den 23:03

   SD ska inte klandras för det SD Malmös ledning sysslar med. SDU i Malmö tar så vitt jag vet avstånd från reservationen.

 19. Fakta

  2015-06-23 den 16:51

  IS-terrorister ska inte ens återvända.

 20. Joakim

  2015-06-23 den 16:06

  Ha ha…

 21. Matte

  2015-06-23 den 14:25

  Fyfaaaaaaaan va trött jag blir. Har röstat SD i alla val jag kunnat. Aldrig mer. Jävla idioter. Nu gör de exakt som Mona Sahlin vill. Tur att jag bor i Öret. Blir Örebro Partiet all in nästa gång. Några som i alla fall har rygg raden nog att säga vad man bör göra med IS.

  • Gunilla

   2015-06-26 den 02:46

   Tror du verkligen på detta tänk efter media har alltid gjort allt för att sänka SD

   • Gurre

    2015-06-30 den 17:30

    Det kommer ju fan från deras egna jävla budgetreservation. Inte så mycket att svartmåla när det står svart på vit.

 22. Viking66

  2015-06-23 den 12:46

  Den enda vård återvändande IS-terrorister ska ha är vården kriminalvården kan erbjuda. Var väl bara en tidsfråga innan SD skulle bli som alla andra politiker. Jävla politikerpack.

 23. kalle

  2015-06-23 den 10:04

  Helvete vilka jävla idioter!

 24. Volvo

  2015-06-23 den 08:17

  Ja för Malmö har inte tillräckligt med utgifter redan? Kan högern sluta lyssna på Sahlin och inse att isis ska straffas?

  • Jay Lennon

   2016-01-04 den 00:21

   Spelar ingen roll, bara att öka bidragen lite.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp