Kontakta oss

NOTISER

2600 byggnadsarbetare varslas om strejk!

Publicerat

den

STREJK
AVTALSRÖRELSEN 2016 | Byggnads varslar cirka drygt 2 600 medlemmar på 60 företag om strejk, enligt ett pressmeddelande. Det är den största strejken hittills i byggbranschen. Orsaken är att man inte kommit överens med motparten Sveriges Byggindustrier. Strejken kan starta 12 april.

Det betyder att Byggnads kommer att säga upp byggavtalet med Sveriges Byggindustrier, och att medlemmarna tas ut i strejk från och med 12 april klockan 06.00 om ingen uppgörelse nås innan dess.

Byggnads menar att arbetsköparen, Sveriges Byggindustrier fokuserat allt för mycket på lönefrågor och skjutit på de viktiga framtidsfrågorna och lagt allt fokus på makten över lönebildningen. Ansvaret vilar nu tungt på arbetsköparen för att parterna ska komma vidare. Det handlar om att tillsammans få väck diskriminerande och föråldrade jargonger på arbetsplatserna och att företagen börjar anställa kvinnor. Nu ser vi fram emot att arbetsköparen sätter sig och pratar om detta med oss i facket. Fackförbundet vill bland annat fortsätta att utveckla huvudentreprenörsansvaret för att få ordning och reda i branschen, ökar mångfalden i branschen samt få företagen att anställa fler lärlingar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons